• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Петгодишна туристичка виза за Индија за државјани на ОК

Ажурирано на Feb 13, 2024 | Онлајн индиска виза

5-годишна туристичка виза во Индија од

Подобност за индиска туристичка виза

 • Граѓаните на Велика Британија можат аплицирајте за Индија виза преку Интернет
 • Граѓаните на Велика Британија имаат право на 5-годишна е-туристичка виза
 • Граѓаните на Велика Британија уживаат во брз влез користејќи ја програмата е-виза во Индија

Најдобра платформа за аплицирање за индиска туристичка виза за државјани на ОК. За да дознаете повеќе за цената на индиската туристичка виза и другите барања, посетете ја веб-локацијата сега.. Туристичката виза за Индија е официјален документ кој дозволува влез и патување во Индија и е електронски поврзан со вашиот пасош.

Индискиот имиграционен орган ја ревидираше нивната политика за туристичка виза во септември 2019 година. Со цел да се реализира визијата на премиерот Нарендра Моди за двојно зголемување на бројот на туристи кои доаѓаат во Индија од Велика Британија, министерот за туризам Прахлад Синг Пател објави наплив на промени во индиската Интернет виза.

Со важност од септември 2019 година, долгорочна 5 година Индиска туристичка виза (Индија е-виза) сега е достапна за туристите со британски пасоши кои копнеат да ја посетат Индија повеќе пати во период од 5 години.

Индиска туристичка виза е достапна во следниве категории:

Индија Туристичка виза 30 дена: Виза за двоен влез важи 30 дена од датумот на влез во Индија.

Индиска туристичка виза за 1 година (или 365 дена): Виза за повеќекратен влез важи 365 дена од датумот на доделување на е-виза.

Индиска туристичка виза за 5 години (или 60 месеци): Виза за повеќекратен влез важи за 5 години од датумот на доделување на е-виза.

Сите визи споменати погоре не се продолжуваат и не се конвертираат. Ако сте аплицирале и платиле 1-годишна туристичка виза, тогаш не можете да ја конвертирате или надградите во 5-годишна виза.

Известување за 5-годишна е-туристичка виза за граѓаните во Велика Британија

За носителите на пасош на UK на континуиран престој при секој влез не надминува 180 дена.

5-годишна е-туристичка виза обично се издава во рок од 96 часа. Сепак, препорачливо е да аплицирате 7 дена пред вашиот лет.

Кои активности се дозволени на 5-годишна туристичка виза?

Туристичката виза за Индија се доделува на оние кои имаат намера да патуваат во Индија поради 1 или повеќе од следниве причини:

 • Патувањето е за рекреација или разгледување
 • Патувањето е за посета на пријатели, семејство или роднини
 • Патувањето е да присуствувате на краткорочна програма за јога

Кои се основните услови за да се добие 5-годишна е-туристичка виза?

Основните услови за 5-годишна виза за е-туристичка Индија се:

 1. Пасош што важи најмалку 6 месеци од датумот на првото пристигнување во Индија.
 2. ID на е-пошта.
 3. Валиден метод за плаќање како дебитна картичка / кредитна картичка (Visa, MasterCard, Amex итн.), UnionPay или сметка на Paypal.

Таџ Махал, Агра, Индија

Кои се основните атракции за граѓаните на ОК што ја посетуваат Индија

 1. Започнете на волшебното патување на Златен Триаголник, истражувајќи ги волшебните градови на Делхи, Аграи Џајпур. Потопете се во спој на гламур, традиција и архитектонски чуда.
 2. За оние кои бараат живописни музички сцени, Гоа е задолжително да се посети, познат по своите електронски танц фестивали како што се фестивалот Хилтоп и Озора, кои се одржуваат секоја година во февруари.
 3. Откријте духовно спокојство на светите места како што се Ганговите Гати, каде што јогите вршат ритуали и истражете бројни центри за јога и медитација во Ришикеш. На југ, духовните дестинации на Мадураи и Тиручирапали повикуваат
 4. Одговорете на повикот на планините со Ридските станици во Индија во Џаму и Кашмир, Утараханд и Химачал Прадеш. Посетете ги Наинитал, Мусури, Ранихет, Дарамшала, Далхаузи и Шимла - летниот главен град за време на британскиот Раџ.
 5. Препуштете се на релаксација на Плажите со црн песок во Керала како Варкала и Ковалам, заедно со подмладувачки ајурведски третмани.
 6. Навлезете во богатата историска архитектура на Индија, при што северот ги одразува британските, Раџпут и Могалските влијанија, додека југот покажува португалско влијание. Истражува Уметничките храмови на Каџурахо и стравопочит Пештерите Елора и Ајанта во Аурангабад.
 7. 7. За љубителите на дивиот свет, посетете го Резерви на тигар во Рантамбор и Националниот парк Корбет. Не пропуштајте ја разновидна фауна, вклучувајќи ја и најголемата колекција на азиски лавови во националниот парк Гир Форест, Гуџарат и засолништето на носорогот Националниот парк Казиранга во Асам.

Кликнете овде за да дознаете повеќе Индиски барања за документи за е-виза.