• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Процес за аплицирање за виза за Индија за државјани на САД

Ажурирано на Jan 25, 2024 | Онлајн индиска виза

Ако сте државјанин на САД кој планира да ја посети Индија, добивате еВиза е најлесниот начин да го забрзате процесот на аплицирање за виза. E-Visa India (Indian Visa Online) е најмакавниот процес без проблеми и заштеда на време каде што можете да се збогувате со секоја документација поврзана со виза, долги редици или чести патувања до која било канцеларија за аплицирање за виза.

За да го направите процесот на аплицирање за виза едноставен и лесен, можете да ги исполните сите ваши барања за виза за Индија директно од удобноста на вашиот дом. Онлајн апликацијата за индиска виза е беспрекорен, едноставен и удобен начин да ја добиете eVisa India (Indian Visa Online) без да ја посетите индиската амбасада. Друга дискусија за индиската виза онлајн (eVisa India) е опфатена овде Апликација за индиска виза за државјани на САД.

Подобност за Индија eVisa Online за државјани на САД

Индиската еВиза (Индиска виза преку Интернет) се издава на странски државјани само со цел посета на земја за одреден временски период. Ако сте државјанин на САД кој планира да ја посети Индија на краток рок, можете лесно да аплицирате за еВиза за Индија. Апликацијата за индиска виза за државјани на САД може да се пополни онлајн. Прочитајте за индиската виза преку Интернет (eVisa India) подобност.

Вашата цел на посетата на Индија може да вклучува, но не ограничувајќи се на:

 1. посетување на кој било краткорочен курс/повлекување во Индија,
 2. присуство на која било приватна или јавна конференција/семинар во Индија,
 3. разглед на знаменитости/неврзана посета за средба со пријатели и роднини,
 4. секоја доброволна работа која не вклучува парична исплата,
 5. медицински третман вклучително каков било третман според индиските системи на медицина.

Како државјанин на САД, мора да ги исполните другите основни услови за подобност како што е наведено подолу во апликацијата за индиска виза:

 1. Пасош со најмалку шест месеци важност во моментот на апликација за еВиза,
 2. Мора да поседувате повратен билет или билет за напредно патување кога патувате во Индија со en eVisa,
 3. Мора да поседува доволно паричен износ при посета на Индија со еВиза,
 4. Мора да поседува посебен индивидуален пасош дури и во случај на малолетни или деца.

За подетални услови за подобност за апликација India eVisa проверете ги деталите за подобноста за граѓаните на САД споменати на ова .

Категории за Индија eVisa (Индија виза онлајн)

Како државјанин на САД можеби ќе сакате да ја посетите Индија за одреден временски период. Во зависност од целта на вашата посета од САД, ќе ви биде одобрена виза за одредена категорија. Целта на вашата посета на Индија за краток период може да вклучува туризам, бизнис, конференции, медицински, итни случаи итн.

Вашата eVisa за Индија (Indian Visa Online) може да припаѓа на која било од следниве категории eVisa:

 1. Индиска е-туристичка виза,
 2. Индиска е-бизнис виза,
 3. Индиска е-медицинска виза Индиска виза за е-медицински придружник,
 4. Индиска виза за е-конференција, ако планирате да ја посетите Индија користејќи eVisa India (India Visa Online) која би спаѓала во горенаведените категории, проверете дали ги проверите потребните барања за секоја категорија наведена погоре.

Секоја од категориите е-визи за посета на Индија доаѓа со специфичен сет на времетраење и подобност за престој во Индија. Како државјанин на САД, во зависност од целта на вашата посета, проверете ги условите според категоријата споменати на нашата веб-страница.

Чекори за аплицирање за е-виза

Вашата апликација за eVisa е лесен онлајн процес. За апликацијата India eVisa посетете ја веб-страница за апликација за индиска виза која се однесува директно на Владата на Индија. Процесот на аплицирање е едноставен процес од четири чекори. За да го олесните процесот на аплицирање, чувајте ги подготвени сите потребни документи.

индиска онлајн апликација за виза (eVisa India) од Соединетите Американски Држави | Граѓаните на САД

Како американски државјанин додека аплицирате за апликација за индиска виза (eVisa India) во Индија, ќе ви треба,

 1. копија од страницата за пасош во pdf формат за да се постави на порталот за апликација за виза во Индија.
 2. ќе ви треба и скенирана копија од вашата фотографија во формат jpg/jpeg.
 3. Ако не можете да ја поставите фотографијата, контактот Апликација за индиска виза за помош.

Како граѓанин на САД, погрижете се да ги имате подготвени сите документи за лесен процес на апликација за eVisa Индија. Прочитајте овде за индиската eVisa Online барања за документи

Вашата апликација за е-виза за Индија ќе ги вклучи следните чекори:

 1. Аплицирајте за апликација за виза за Индија преку Интернет на оваа веб-страница
 2. Платете ја таксата за апликација за eVisa Индија преку Интернет користејќи кој било од начините на плаќање наведени на веб-локацијата.
 3. Откако лесно ќе ја платите онлајн таксата за апликација за eVisa ќе добиете Електронско овластување за патување/ЕТА на вашата е-пошта. Погрижете се да ја проверите вашата регистрирана е-пошта за верификација на вашата апликација за eVisa во Индија.
 4. Како последен чекор до вашата апликација за eVisa за Индија, ќе треба да го испечатите документот ETA добиен преку вашата е-пошта. Земете го отпечатениот документ ЕТА на контролниот пункт за имиграција за овластување за време на патувањето и вашата eVisa ќе биде печатена на вашиот пасош.

Погрижете се да ги проверите овластените контролни пунктови за имиграција во Индија низ кои можете да патувате користејќи eVisa. Само овие контролни пунктови за имиграција наведени на оваа веб-локација прифаќаат влез преку eVisa. Вашата eVisa за Индија ќе се применува само на овие наведени контролни пунктови за имиграција во Индија.

eVisa India (India Visa Online) за државјани на САД во 2021 година

Како државјанин на САД, можеби ќе сакате да ја посетите Индија за различни цели, кои може да вклучуваат туризам, посета на членовите на семејството или роднините или која било друга цел за краткорочна посета на земјата. Пред да пристигнете во Индија, проверете ги најновите протоколи за коронавирус објавени од Министерството за здравство и благосостојба на семејството, Владата на Индија.

За подетални информации мора да поминете низ следен документ на Министерството за здравство и благосостојба на семејството, GOI. Известувањето од 20 октомвриth,2021 ги вклучува најновите упатства за сите меѓународни патници. Документот ги вклучува сите упатства поврзани со здравјето, почнувајќи од планирањето на вашето патување во Индија до качувањето, за време на патувањето и при пристигнувањето упатства за меѓународните патници кои пристигнуваат преку морски/копнени пристаништа.

Пред пристигнувањето во Индија проверете дали има ажурирано известување за меѓународните патници за ова веб-страница.

Колку време ќе биде потребно за да ја добиете вашата India eVisa (Indian Visa Online)?

India eVisa е најлесниот начин да патувате во Индија за краток временски период. Во зависност од категоријата на вашата eVisa, може да потрае од 2 до 15 дена за да се обработи вашето барање за eVisa.

Вашата India eVisa може да се заснова на кое било времетраење и е достапна во различни категории со плаќање на фиксна цена плус вклучена такса за услуга која ќе зависи од временскиот период и целта на вашата посета на Индија.

Како да го проверите статусот на вашата апликација eVisa India?

Можете лесно да го проверите статусот на вашата апликација за индиска виза преку регистрираната е-пошта дадена во формуларот за апликација за eVisa. Лесно ќе бидете информирани доколку вашата апликација за е-виза биде одбиена или прифатена преку е-пошта во период од 72 часа или повеќе.

За дополнителни прашања поврзани со eVisa, можете да контактирате eVisa Helpdesk на Indian Visa Online (eVisa India) на info@indiavisa-online.org

Контактирајте со индиската виза преку Интернет (eVisa India) Help Desk за дополнителни појаснувања.