• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Итна индиска виза за итна посета на Индија, онлајн апликација за виза за итни случаи

Ажурирано на Feb 06, 2024 | Онлајн индиска виза

Итна индиска виза (eVisa India за итност) се дава на оние кои треба да дојдат во Индија во кризна просторија. Визата се нарекува и Итна индиска виза. За да аплицирате за итна апликација за индиска туристичка виза преку Интернет, контактирајте не сега.

Може да аплицирате за итна индиска туристичка виза за итни потреби. Тоа може да биде од причини како што се смрт во семејството, самоболест, болест на близок роднина или потребно присуство на суд. Владата на Индија го олесни барањето за итни случаи за повеќето националности туристичка виза во Индија онлајн со пополнување формулар за апликација за индиска виза за туризам, деловни и медицински посети.

Треба да бидете свесни дека ан итна виза бара лична посета на индиската амбасада. Ан итна индиска виза им се дава на оние странци кои треба да дојдат во Индија на кризна просторија. Визата се нарекува и итна индиска виза. Можеме да обработиме еВиза за вас врз основа на најдобри напори за итна посета на Индија.

Да претпоставиме дека живеете надвор од Индија и треба да дојдете во Индија за кризи како што е смртта на членот на вашето семејство, одење на суд за законски цели или член на семејството кој доживеал вистинска болест. Во такво сценарио, можете да аплицирате за итна туристичка виза.

За разлика од другите категории на визи како индиската деловна виза, Индиска туристичка виза, и индиската медицинска виза, итна виза за Индија бара значително помалку време и напор.

Ако сакате да ја посетите Индија од причини како што се турнеја, посета на придружник или одење на повеќеслојни врски, можеби нема да добиете итна индиска виза бидејќи овие околности не можат да се сметаат за кризни. Оттука, треба да изберете и да аплицирате за различни категории на визи.

Една витална работа во врска со Итна апликација за индиска виза е тоа што се постапува дури и за време на викендите за да им се олесни на поединците кои сакаат да дојдат во Индија од критични причини. Итната индиска виза трае од ЕДЕН до ТРИ работни дена за да пристигне доколку барањето е правилно пополнето и се доставуваат потребните документи и извештаи.

За итна виза, можеби ќе треба да платите повисока такса. Овие итна виза или услугите за брза виза се достапни за туристите, медицинските, деловните, конференциите и барателите на виза за медицински придружник.

Вие барате Индиска е-туристичка виза or Индиска виза на Интернет да бидат сведоци на неверојатните места и искуства како странски турист во Индија. Алтернативно, можете да ја посетите Индија на Виза за е-бизнис во Индија и сакаат да се рекреираат и разгледуваат знаменитости во Индија. На Индискиот орган за имиграција ги охрабрува посетителите на Индија да аплицираат за Индиска виза на Интернет наместо да го посетите индискиот конзулат или индиската амбасада.

Што се смета за итен случај или итно?

Вонредна состојба е кога ќе се случи непријатен или непредвиден настан, како што е ненадејна болест, загуба на живот или други настани кои бараат ваше итно присуство во Индија, како на пример појавување на суд.

Итноста е кога некој сака да ја посети Индија за туристички, деловни или медицински цели и не може да ги следи рутинските процедури за виза.

Нашите тимови работат на празници, по работното време и за време на викендите за да се осигураат дека оние на кои им е потребна итна индиска виза може да го добие истото во најкус можен рок. Можете да ја добиете вашата виза во рок од 24 до 72 часа.

Точното време на пристигнување зависи од обемот на таквите случаи при рака во кој било момент во времето. Разбираме дека мора да стекнете индиска виза во случај на итност во брзо време.

Вложуваме максимални напори да го намалиме овој период. Ан итна индиска виза се обработува преку тим за брза патека кој работи деноноќно.

Работи што треба да ги земете предвид додека аплицирате за итна туристичка виза во Индија:

 • An итна индиска виза онлајн може да бара од вас да го контактирате пултот за индиска виза.
 • Доколку треба да има внатрешно одобрение од раководството
 • Може да ви се наплати дополнителна такса за да ја искористите оваа услуга.
 • Можеби ќе треба да ја посетите индиската амбасада или конзулат во случај на смрт на роднина за да аплицирате за итна виза.
 • Единствените денови кога ан итна виза не обработува е индиски национални празници.
 • Не смеете да аплицирате за повеќе апликации истовремено.
 • Индиската амбасада ќе се занимава само со случаи како - смрт или болест на роднина и за цели, како туристички, деловни, медицински и конференции. Можете да аплицирате преку оваа веб-страница.
 •  Откако ќе ја платите таксата за виза, ќе треба да доставите фотографија и копија од пасош.
 • Ќе ви бидат испратени а итна индиска виза по одобрување преку е-пошта, 
 • Можете да однесете мека копија или печатење хартија до аеродромот.
 • An итна индиска виза онлајн е валидна на сите индиски пристаништа за влез овластени со виза.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Сметана како добро зачувана природна држава на Индија, која е исто така една од најбогатите држави во земјата, државата Сиким е некаде каде што можеби ќе сакате времето да се протега засекогаш и да продолжите да го заземате ова прекрасно лице на индиските Хималаи. Дознајте повеќе на Прекрасната држава Сиким во источните Хималаи.

Работи што треба да ги запомните додека аплицирате за итна виза за Индија:

За разлика од другите категории на визи, попроблематично е да се потврди итна индиска виза. Во клинички случаи и случаи на смрт, ќе барате да им дадете на властите дупликат писмо од медицинската клиника за да ја покажете болеста или смртта. Ако не успеете да го направите тоа, вашиот апликација за итна виза ќе биде разрешен.

Преземете одговорност за давање на вистинските суптилности, како што се вашата адреса на е-пошта, број за контакт и социјален курир, за целите на кореспонденција. На Итна апликација за индиска виза не се постапува во национални прилики како Денот на републиката, Денот на независноста, Ганди Џајанти итн.

Ако апликантот има повеќе од една легитимна идентификација, истечена виза, штета во визата, ефективно дадена виза или разни визи во тој момент, неговата апликација може да потрае дури ЧЕТИРИ дена за да заврши обработката. Индиската влада го има конечното овластување да одлучува за апликација поднесена на оваа официјална веб-страница.

Потребни записи за аплицирање за итна виза за Индија:

 Како што беше дискутирано, треба да поднесете дупликат извештаи кои ја покажуваат болеста или смртта на вашиот роднина или близок, и скенирана копија од вашиот пасош со важност од ШЕСТ месеци со ДВЕ празни страници. Проверете ги барањата за индиски пасош за виза и барањата за фотографија за индиска виза за повеќе детали. Поради оваа причина, можете да користите слика направена од мобилен телефон.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Монсуните во Индија се дефинитивно животно искуство бидејќи фасцинантните области ве оставаат хипнотизирани со нивната величественост. Дознајте повеќе на Монсуни во Индија за туристи.

Како ќе ја добиете итната индиска е-виза?

За разлика од другите категории на визи, индиската итна виза или Индиска итна виза се дава на изглед. Визата ќе биде зачувана во системот бидејќи не е физички печат на пасошот. Службениците за имиграција можат да ја проверат неговата валидност на терминалите на аеродромот или пристаништето што ги користите за да влезете во Индија. Едно нешто што треба да го земете во предвид е дека мора да го изберете воздушниот терминал што е најблиску до вашата цел во Индија.

Како на 2024, Земјите што ги исполнуваат условите на 170 се квалификувани за ан итна индиска виза or Индиска итна виза.

Индиската влада продолжува да ја менува листата на земји кои се подобни за еВиза, па затоа треба да се потпрете на тоа Формулар за апликација за индиска виза како најсигурен извор на вистината за горната листа.

Исто така, имајте предвид дека еВизата за Итна и Итна помош е на најдобар напор без гаранции.

Ако имате какви било сомнежи или прашања, контактирајте Поддршка на корисници за индиска виза за итна индиска виза. Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата индиска е-виза. Граѓаните на Соединетите Американски Држави, граѓаните на Обединетото Кралство, австралиските граѓани и германските граѓани можат да аплицираат онлајн за индиска е-виза.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Оваа статија ќе ви помогне да избегнете неуспешен исход за вашата индиска апликација за е-виза за да можете да аплицирате со доверба и вашето патување во Индија да биде без проблеми. Доколку го следите наведени чекори, тогаш веројатноста за одбивање за вашата онлајн апликација за индиска виза ќе се минимизира.


Граѓаните на многу земји, вклучително и Соединети Држави, Франција, Данска, Германија, Шпанија, Италија се подобни за Индија е-виза(Индиски виза онлајн). Можете да аплицирате за Индиска апликација за е-виза во Индија точно тука.

Доколку имате какви било сомнежи или ви треба помош за патување во Индија или Индија е-Виза, контактирајте Индиски виз-биро за помош за поддршка и водство.