• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
  • APLIKONI VIZA INDIANE

Viza e-turistike indiane pesëvjeçare

Përditësuar më Feb 13, 2024 | Viza Indiane në internet

Shtetasit e huaj dëshirojnë të vizitojnë Indinë për ndonjë gjë interesante ose rekreative, vizitat rastësore për të takuar miqtë dhe familjen ose programin afatshkurtër të Yoga-s kanë të drejtë të aplikojnë për një Visa e-Turistike 5-vjeçare në Indi.

Autoriteti Indian i Emigracionit ka rishikuar politikat e tyre të vizave turistike elektronike nga shtatori 2019. Për të realizuar vizionin e kryeministrit Narendra Modi për të dyfishuar numrin e turistëve që vijnë në Indi, vendas dhe të huaj në 5 vjet, ministri i turizmit Prahlad Singh Patel njoftoi një një varg ndryshimesh në Vizën Online Indiane. Ministri theksoi se ne duhet të ndryshojmë perceptimin e turistëve të huaj që vijnë në Indi dhe të punojmë së bashku për këtë.

Pra, me efekt nga shtatori 2019, një Vizë Turistike Indian 5-vjeçare afatgjatë (India e-Visa) tani është në dispozicion për turistët e huaj që dëshirojnë të vizitojnë Indinë shumë herë në një hapësirë ​​prej 5 vjetësh.

Një Vizë e-Turistike është tani në dispozicion në kategoritë e mëposhtme:

Viza e-Turistike 30 ditë: Viza me hyrje të dyfishtë e vlefshme për 30 ditë nga data e hyrjes në Indi.

Visa e-Turistike për 1 Vit (ose 365 ditë): Viza me shumë hyrje e vlefshme për 365 ditë nga data e dhënies së e-Visa.

Viza e-Turistike për 5 vjet (ose 60 muaj): Viza me shumë hyrje e vlefshme për 5 vjet nga data e dhënies së e-Visa.

Të gjitha vizat e përmendura më sipër janë të pazgjatshme dhe të pakonvertueshme. Nëse keni aplikuar dhe keni paguar për një vizë turistike 1-vjeçare, atëherë nuk mund ta konvertoni ose përmirësoni atë në një vizë 5-vjeçare.

Sa kohë mund të qëndroj me vizën time indiane 5-vjeçare?

Pyetje: Cila është kohëzgjatja maksimale e lejuar e qëndrimit me Vizën Turistike Indiane 5-vjeçare?

Përgjigje: Viza Turistike 5-vjeçare Indiane u lejon shtetasve të huaj të kualifikuar një maksimum dhe të vazhdueshëm qëndrimi 90 ditë për vizitë. Megjithatë, qytetarët nga SHBA, Britania e Madhe, Kanadaja dhe Japonia, që mbajnë këtë vizë, munden qëndroni deri në 180 ditë për vizitë në Indi.

Pyetje: A ka një dënim për qëndrimin e tepërt në Indi gjatë një udhëtimi me vizën indiane 5-vjeçare?

Përgjigje: Po, qëndrimi i tepërt në Indi mund të rezultojë në një gjobë të konsiderueshme të vendosur nga qeveria.

Pyetje: Kur fillon vlefshmëria e vizës?

A: Vlefshmëria e vizës fillon nga data e dhënies së saj, jo nga dita kur aplikanti hyn në Indi.

Viza e-Turistike 5 vjeçare zakonisht lëshohet me 96 orë. Sidoqoftë këshillohet të aplikoni 7 ditë përpara fluturimit.

Sa kohë duhet për të përfunduar vizën indiane 5-vjeçare?

Pyetje: Cila është koha e parashikuar për plotësimin e aplikimit për vizë indiane 5-vjeçare?

Përgjigje: Aplikimi për vizë indiane 5-vjeçare zakonisht kërkon rreth 10-15 minuta për të përfunduar përpara se të bëni një pagesë në internet. Procesi është i drejtpërdrejtë, kërkon një pasaportë të vlefshme, akses në një pajisje me një lidhje të besueshme interneti dhe një adresë emaili aktive.

Pyetje: Çfarë duhet të bëj nëse has probleme me aplikacionin online?

Përgjigje: Për ndihmë me aplikacionin online, mund të kontaktoni Help Desk dhe ekipin e Ndihmës së Klientit përmes Kontaktoni lidhje në faqen e internetit.

Pyetje: Si mund të aplikoj për Vizën Turistike 5-vjeçare Indiane në internet?

A: Po, ju mundeni aplikoni për vizën turistike 5-vjeçare indiane online. Lehtësia e vizave turistike elektronike u mundëson shtetasve të huaj të aplikojnë për vizë pa vizituar një ambasadë.

Për çfarë mund të përdoret Visa 5-vjeçare e-Turistike?

Viza e-turistike e Indisë u jepet atyre që synojnë të udhëtojnë në Indi për 1 ose më shumë nga arsyet e mëposhtme:

  • Udhëtimi është për rekreacion ose ndonjë gjë interesante
  • Udhëtimi është për të vizituar miqtë, familjen ose të afërmit
  • Udhëtimi është të marrësh pjesë në programin afatshkurtër të yogas

Lexoni më shumë rreth E-Visa turistike për Indinë

Disa pika kyçe në lidhje me e-Vizën turistike 5-vjeçare Indiane

  1. Pranueshmëria: E-Viza turistike 5-vjeçare është përgjithësisht e disponueshme për qytetarët e shumë vendeve. Megjithatë, kriteret e përshtatshmërisë, vendet e mbështetura dhe kërkesat e tjera mund të ndryshojnë, kështu që është thelbësore të kontrolloni faqen zyrtare të qeverisë indiane ose ambasadën/konsullatës përkatëse për informacionin më të përditësuar.
  2. Regjistrime të shumta: E-Visa 5-vjeçare zakonisht lejon hyrje të shumta gjatë periudhës së vlefshmërisë së saj. Kjo do të thotë që ju mund të hyni dhe të dilni nga India disa herë brenda kohëzgjatjes 5-vjeçare.
  3. MaximumStay: Ndërsa viza është e vlefshme për 5 vjet, zakonisht ekziston një kohëzgjatje maksimale e lejuar për çdo vizitë. Për shembull, mund t'ju lejohet të qëndroni në Indi për një maksimum prej 90 (nëntëdhjetë) ditësh OSE 180 (njëqind e tetëdhjetë) ditë në varësi të kombësisë suaj gjatë çdo vizite.
  4. Procesi i aplikimit: Procesi i aplikimit për një vizë elektronike indiane zakonisht bëhet online përmes faqes zyrtare të qeverisë indiane. Do t'ju duhet të jepni informacionin e nevojshëm, të ngarkoni dokumente dhe të paguani tarifën e kërkuar.
  5. Vlefshmëria dhe koha e përpunimit: Koha e përpunimit për një vizë elektronike indiane është zakonisht relativisht e shpejtë. Pasi të miratohet, viza lidhet në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj. Sigurohuni që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën gjashtë muaj përtej datës së synuar të nisjes nga India.

Klikoni këtu për të mësuar rreth Kërkesat e Dokumenteve të e-Vizave Indian.