• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Cila është eViza e Biznesit për të vizituar Indinë?

Përditësuar më Feb 11, 2024 | Viza Indiane në internet

La Viza biznesi në internet për të vizituar Indinë është një sistem i autorizimit elektronik të udhëtimit që lejon njerëzit nga vendet e pranueshme vijnë në Indi. Me vizën indiane të biznesit në internet, ose atë që njihet si viza e-biznesit, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me biznesin.

Fillimisht e lançuar në tetor të vitit 2014, Business eVisa për të vizituar Indinë ishte menduar të thjeshtonte procesin e ethshëm të marrjes së një vize, dhe kështu të tërhiqte më shumë vizitorë nga vendet e huaja në Indi.

Qeveria indiane ka nxjerrë një autorizimi elektronik i udhëtimit ose sistemi elektronik i vizave, ku qytetarët nga një listë prej 180 shtetesh mund të vizitojnë Indinë, pa pasur nevojë të marrin vulë fizike në pasaportat e tyre.

Me vizën indiane të biznesit, ose atë që njihet si viza e-biznesit, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me biznesin. Disa nga arsyet për të cilat mund të vini në Indi me këtë lloj vize përfshijnë si në vijim -

 • Për të marrë pjesë në takime biznesi, siç janë takimet e shitjeve dhe takimet teknike.
 • Për të shitur ose blerë mallra dhe shërbime në vend.
 • Për të ngritur një sipërmarrje biznesi ose industriale.
 • Për të kryer turne.
 • Për të mbajtur leksione.
 • Për të rekrutuar punëtorë.
 • Për të marrë pjesë në panaire dhe ekspozita tregtare ose biznesi.
 • Për të vizituar vendin si ekspert ose specialist në një projekt.
 • Për të marrë pjesë në aktivitete sportive.

Nga viti 2014 e tutje, vizitorët ndërkombëtarë që dëshirojnë të udhëtojnë në Indi nuk do të kenë më nevojë të aplikojnë për një vizë indiane, në mënyrën tradicionale, në letër. Kjo ka qenë shumë e dobishme për biznesin ndërkombëtar që kur hoqi telashet që erdhi me procedurën e aplikimit për vizë indiane. Viza e Biznesit Indian mund të merret në internet me ndihmën e një formati elektronik, në vend që të duhet të vizitoni Ambasadën ose Konsullatën Indiane. Përveç lehtësimit të të gjithë procesit, sistemi Business eVisa është gjithashtu mënyra më e shpejtë për të vizituar Indinë.

Dritarja e aplikimit për sistemin elektronik të vizave është rritur nga 20 ditë në 120 ditë, që do të thotë se vizitorët e huaj tani mund të aplikojnë deri në 120 ditë përpara datës së parashikuar të mbërritjes së tyre në vend. Sa për udhëtarët e biznesit, këshillohet që ata të aplikojnë për vizën e tyre të biznesit të paktën 4 ditë përpara datës së mbërritjes. Megjithëse shumica e vizave përpunohen brenda harkut prej 4 ditësh, disa raste mund të kërkojnë disa ditë më shumë për shkak të kompleksitetit në proces ose festave të planifikuara kombëtare në Indi.

Ju kerkoni Visa e-Turistike në Indi (eVisa Indi or Visa Indian Online për të dëshmuar vendet dhe përvojat e mahnitshme si turist i huaj në Indi. Përndryshe, ju mund të vizitoni Indinë në një Visa e-Biznesi në Indi dhe duan të bëjnë pak argëtim dhe pamje në Indinë veriore dhe ultësirat e Himalajeve. Të Autoriteti Indian i Imigracionit inkurajon vizitorët në Indi për të aplikuar Viza Indiane Online (India e-Visa) në vend se të vizitoni Konsullatën Indiane ose Ambasadën Indiane.

Cilat janë vendet që kualifikohen për eVisa e Biznesit Indian?

Që nga viti 2024, ka mbaruar 171 kombësi të pranueshme për Vizën e Biznesit Indian në internet. Disa nga vendet që kualifikohen për eVisa të biznesit indian janë:

Australi Belgjikë
Francë Gjermani
Irlandë Itali
Peru Portugali
Spanjë Emiratet e Bashkuara Arabe
Mbretëria e Bashkuar SHBA

LEXO MË SHUMË:
Qytetarët e Shteteve të Bashkuara gjithashtu kërkojnë një vizë elektronike për Indinë. e Visa për Indinë ka disa kushte, privilegje, kërkesa për lloje të ndryshme si Viza turistike, biznesi dhe mjekësore për Indinë. Të gjitha detajet që duhet të dini mbulohen në këtë udhëzues gjithëpërfshirës për Vizat Indiane për Qytetarët e SHBA. Mësoni më shumë në Viza Indiane për Qytetarët e SHBA .

E drejta për të marrë një vizë indiane të biznesit

Për t'u kualifikuar për Vizën Indiane në internet, do t'ju duhet sa më poshtë:

 • Ju duhet të jeni një shtetas i një prej vendeve të pranueshme që janë shpallur pa viza dhe të pranueshme për eVisa indiane.
 • Qëllimi juaj i vizitës duhet të lidhet me qëllime biznesi.
 • Ju duhet të zotëroni një pasaporta e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e mbërritjes tuaj në vend. Pasaporta juaj duhet të ketë të paktën 2 faqe bosh.
 • Kur po aplikoni për eVisa indiane, detajet që jepni duhet të përputhen me detajet që keni përmendur në pasaportën tuaj. Mbani në mend se çdo mospërputhje do të çojë në refuzimin e lëshimit të vizave ose një vonesë në procesin, lëshimin dhe përfundimisht në hyrjen tuaj në Indi.
 • Ju do të duhet të hyni në vend vetëm përmes Postat e kontrollit të imigracionit të autorizuara nga qeveria, i cili përfshin aeroportet dhe portet kryesore detare.

Si të aplikoni për një vizë indiane të biznesit?

Për të nisur procesin e aplikimit për një eVisa të Biznesit Indian, ndiqni këto hapa:

Përgatitni dokumentet e nevojshme

 • Skanoni faqen e parë (biografinë) e pasaportës suaj, duke u siguruar që është një pasaportë standarde me të paktën 6 muaj vlefshmëri nga data e hyrjes në Indi.
 • Jepni një kopje të skanuar të një fotografie të fundit me ngjyra të fytyrës tuaj në madhësinë e pasaportës.
 • Keni një adresë emaili funksionale.
 • Posedoni një kartë debiti ose krediti për tarifat e aplikimit për vizë.
 • Opsionale, siguroni një biletë kthimi nga vendi juaj.
 • Jini të gatshëm të paraqisni dokumente specifike bazuar në llojin e vizës për të cilën aplikohet (opsionale).

Procesi i Aplikimit Online

 • vizitë Faqja në internet e vizave indiane dhe klikoni në butonin Apliko Tani.
 • Plotësoni aplikacionin online, një proces i shpejtë që zgjat vetëm disa minuta.
 • Zgjidhni mënyrën tuaj të preferuar të pagesës në internet (kartë krediti ose kartë debiti).

Dorëzimi dhe verifikimi

 • Pas dorëzimit të aplikacionit në internet, përgatituni të jepni një kopje të pasaportës ose fotografisë së fytyrës sipas kërkesës.
 • Dërgoni informacionin e kërkuar në info@indiavisa-online.org ose ngarkoni direkt në portalin online eVisa.

Koha e përpunimit

 • I gjithë procesi zakonisht zgjat 2 deri në 4 ditë pune.
 • Pas përfundimit të suksesshëm, ju do të merrni eVizën tuaj të Biznesit Indian me postë.

Informacion Shtesë: Viza Urgjente Indiane

Për nevoja urgjente udhëtimi, një Vizë urgjente indiane (eVisa India për urgjencë) është në dispozicion. Mësoni më shumë rreth procesit të aplikimit për situata urgjente.

Kohëzgjatja e qëndrimit dhe detajet e hyrjes me eVisa e Biznesit Indian?

Kohëzgjatja dhe hyrjet

 • EVisa e Biznesit Indian lejon një kohëzgjatje qëndrimi deri në 180 ditë për vizitë.
 • Është një vizë me dy hyrje, që lejon maksimumi 2 viza në një vit të vetëm biznesi.

Zgjatja dhe pikat hyrëse

 • eVisa nuk mund të zgjatet; nëse planifikoni të qëndroni më shumë se 180 ditë, aplikoni për një vizë konsullore indiane.
 • Mbërrini në Indi duke përdorur aeroportet ose portet detare të caktuara për hyrjen në eVisa.
 • Nisuni përmes Postave të Kontrollit të Imigracionit të autorizuar (ICP) në Indi.

Tokë ose hyrje alternative

Nëse hyni nëpërmjet tokës ose një porti që nuk është caktuar për eVisa, vizitoni një ambasadë ose konsullatë indiane për përpunimin e vizave.

Cilat janë disa fakte kryesore që duhet të dini për vizën indiane të biznesit elektronik?

Ka disa pika kyçe që çdo udhëtar duhet të ketë parasysh nëse dëshiron të vizitojë Indinë me vizën e tij të biznesit për Indinë:

 • Viza indiane eBsuiness nuk mund të konvertohet apo zgjatet, lëshuar një herë.
 • Një individ mund të aplikojë vetëm për një maksimumi 2 viza eBiznesi brenda 1 viti kalendarik.
 • Aplikantët duhet të kenë fonde të mjaftueshme në llogaritë e tyre bankare që do t'i mbështesë gjatë gjithë qëndrimit të tyre në vend.
 • Vizitorët duhet të kenë gjithmonë një kopje të vizës së tyre të aprovuar të biznesit elektronik indian gjatë qëndrimit të tyre në vend.
 • Në momentin e aplikimit vetë, aplikanti duhet të jetë në gjendje të tregojë a biletë kthyese ose tutje.
 • Aplikanti është i detyruar të të ketë pasaportë.
 • Duhet të jetë pasaporta e aplikantit të vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e mbërritjes së tyre në vend. Pasaporta gjithashtu duhet të ketë të paktën 2 faqe bosh që autoritetet e kontrollit kufitar t'i vendosin vulën e hyrjes dhe daljes gjatë kohës së vizitës suaj.
 • Nëse tashmë keni dokumente udhëtimi ndërkombëtar ose pasaporta diplomatike, nuk keni të drejtë të aplikoni për vizën e e-Biznesit për Indinë.

Çfarë mund të bëj me vizën e-Biznesit për Indinë?

Viza e-Biznesit për Indinë është një sistem elektronik autorizimi që është krijuar për të huajt që dëshirojnë të vijnë në Indi për arsye biznesi. Mund të përfshijë sa vijon:

 • Për të marrë pjesë në takime biznesi, siç janë takimet e shitjeve dhe takimet teknike.
 • Për të shitur ose blerë mallra dhe shërbime në vend.
 • Për të ngritur një sipërmarrje biznesi ose industriale.
 • Për të kryer turne.
 • Të mbajë leksione për Iniciativën Globale për Rrjetet Akademike (GIAN).
 • Për të rekrutuar punëtorë.
 • Për të marrë pjesë në panaire dhe ekspozita tregtare ose biznesi.
 • Për të vizituar vendin si ekspert ose specialist në një projekt.

Cilat janë gjërat që nuk mund të bëj me vizën e e-biznesit për Indinë?

Si një i huaj që viziton Indinë me një vizë e-Biznesi, nuk ju lejohet të merrni pjesë në asnjë lloj "pune Tablighi". Nëse veproni kështu, do të jeni duke shkelur normat e vizave dhe do të duhet të paguani një gjobë dhe madje të rrezikoni një ndalim hyrje në të ardhmen. Mbani në mend se nuk ka kufi për të ndjekur vendet fetare ose për të marrë pjesë në aktivitete standarde fetare, por normat e vizave ju ndalojnë të ligjëroni rreth Ideologjia e Xhematit Tablighi, qarkullimi i broshurave dhe mbajtja e fjalimeve në vende fetare.

Sa kohë duhet për të marrë vizën time të e-biznesit për Indinë?

Nëse dëshironi të merrni vizën tuaj të biznesit për të vizituar Indinë në mënyrën më të shpejtë të mundshme, duhet të zgjidhni sistemin eVisa. Edhe pse këshillohet të aplikoni të paktën 4 ditë pune përpara ditës së vizitës suaj, ju mund ta merrni tuajën viza e miratuar në 24 orë

Nëse aplikanti ofron të gjithë informacionin dhe dokumentet e kërkuara së bashku me formularin e aplikimit, ai mund të përfundojë të gjithë procesin brenda një harku prej disa minutash. Sapo të keni përfunduar procesin e aplikimit tuaj për eVisa, do ta bëni merrni eVisa me email. I gjithë procesi do të kryhet tërësisht online dhe në asnjë moment të procesit nuk do t'ju kërkohet të vizitoni konsullatën ose ambasadën indiane - viza e e-biznesit për Indinë është mënyra më e shpejtë dhe më e lehtë për të fituar akses në Indi për qëllime biznesi.  


Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Francë, Danimarkë, Gjermani, Spanjë, Itali kanë të drejtë për India e-Visa(Indian Visa Online). Ju mund të aplikoni për Aplikimi Online e-Visa Indian të drejtë këtu.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Indi e-Visa, kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.