• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Viza Indiane në internet - Pyetjet e bëra më shpesh

Çfarë është Viza Indiane në internet ose Viza elektronike Indiane?

Qeveria indiane nisi një Autoritet Elektronik të Udhëtimit (ETA ose eVisa në internet) në 2014. Ai lejon qytetarë nga rreth 180 vende të udhëtojnë në Indi pa kërkuar një vulosje fizike në pasaportë. Ky lloj i ri autorizimi është e-Visa India (ose Visa Online India).

Isshtë një Vizë elektronike e Indisë që lejon udhëtarët ose vizitorët e huaj të vizitojnë Indinë për qëllime turizmi si rekreacion ose kurse yoga / afatshkurtra, vizitë biznesi ose mjekësore.

Të gjithë shtetasve të huaj u kërkohet të mbajnë një e-Visa për Indi ose një vizë të rregullt para hyrjes në Indi, sipas Autoritetet e Emigracionit të Qeverisë Indiane.

Nuk kërkohet të takoheni me ambasadën ose konsullatën indiane në çdo kohë. Ju thjesht mund të aplikoni në internet dhe të mbani kopjen e printuar ose elektronike të e-Visa India (Viza elektronike e Indisë) në telefonin e tyre. India e-Visa lëshohet kundër një pasaporte specifike dhe këtë do ta kontrollojë Zyrtari i Emigracionit.

India e-Visa është dokumenti zyrtar që lejon hyrjen dhe udhëtimin brenda në Indi.

A mund të jem i pranishëm në Indi kur aplikoj për eVisa?

Jo, nuk është e mundur t'ju lëshohet një vizë elektronike për Indinë (eVisa India) nëse jeni tashmë brenda Indisë. Ju duhet të eksploroni opsione të tjera nga Departamenti Indian i Emigracionit.

Cilat janë kërkesat e aplikimit për e-Visa në Indi?

Për të aplikuar për një e-Visa India, pasaporta duhet të ketë të paktën 6 muaj vlefshmëri nga data e mbërritjes në Indi, një email dhe një kartë krediti/debiti të vlefshme. Pasaporta juaj duhet të ketë të paktën 2 faqe bosh që kërkohen për vulosje nga Zyrtari i Emigracionit.

E-Visa turistike mund të përdoret maksimumi 3 herë në një vit kalendarik, dmth. nga janari në dhjetor.
E-Visa e biznesit lejon qëndrim maksimal prej 180 ditësh - hyrje të shumta (e vlefshme për 1 vit).
E-Visa mjekësore lejon qëndrimin maksimal prej 60 ditësh - 3 hyrje (e vlefshme për 1 vit).

e-Visa është jo e zgjerueshme, jo e konvertueshme dhe jo e vlefshme për të vizituar Zonat e Mbrojtura / Kufizuar dhe Kantonmentit.

Aplikantët e vendeve / territoreve të pranueshëm duhet të aplikojnë në internet minimumi 7 ditë përpara datës së mbërritjes.

Udhëtarët ndërkombëtarë nuk u kërkohet të kenë dëshmi të rezervimit të hotelit ose biletës së fluturimit. Megjithatë, prova e parave të mjaftueshme për të mbështetur qëndrimin tuaj në Indi është e dobishme.


Kur duhet të aplikoj për e-Visa India?

Këshillohet që të aplikoni 7 ditë përpara datës së mbërritjes, veçanërisht gjatë sezonit të pikut (tetor - mars). Mos harroni të merrni parasysh kohën standarde të procesit të imigrimit, e cila zgjat 4 ditë pune.

Ju lutemi mbani në mend se Imigracioni Indian kërkon që ju të keni aplikuar brenda 120 ditëve nga mbërritja.

Kush ka të drejtë të paraqesë një kërkesë e-Visa India?

shënim: Nëse vendi juaj nuk është në këtë listë, do të duhet të aplikoni për një Vizë të rregullt Indiane në Ambasadën ose Konsullatën më të afërt Indiane.

Qytetarët e vendeve të listuara më poshtë kanë të drejtë të aplikojnë për Viza Indiane në internet

A u duhen qytetarëve britanikë vizë për të udhëtuar në Indi?

Po, qytetarët britanikë kërkojnë vizë për të udhëtuar në Indi dhe kanë të drejtë për e-Visa. eVisa indiane është shtrirë për qytetarët britanikë që mbajnë pasaportë të varësisë së kurorës (CD) dhe territoreve britanike jashtë shtetit (BOT).

A u duhet qytetarëve të Shteteve të Bashkuara viza për të udhëtuar në Indi?

Po, qytetarët e SHBA kërkojnë një vizë për të udhëtuar në Indi dhe kanë të drejtë për e-Visa.

A është e-Visa India një vizë e vetme apo e shumëfishtë? A mund të zgjatet?

Viza 30-ditore e-Tourist është vizë hyrje e dyfishtë ku si e-Tourist për 1 vit dhe 5 vjet janë viza të shumta hyrëse. Në mënyrë të ngjashme, Visa e-Business është një vizë hyrëse e shumëfishtë.

Sidoqoftë Visa e-Medical është vizë me hyrje të trefishtë. Të gjitha eVisat nuk janë të konvertueshme dhe jo të zgjatshme.

Unë kam marrë e-Visa time India. Si mund të përgatitem më së miri për udhëtimin tim në Indi?

Aplikantët do të marrin e-Visa-n e tyre të miratuar përmes postës elektronike. E-Visa është një dokument zyrtar që kërkohet për të hyrë dhe udhëtuar brenda Indisë.

Aplikantët duhet të printojnë të paktën 1 kopje të e-Visa India dhe ta mbajnë me vete gjatë gjithë qëndrimit të tyre në Indi.

Nuk ju kërkohet të keni dëshmi të rezervimit të hotelit ose biletës së fluturimit. Megjithatë, prova e parave të mjaftueshme për të mbështetur qëndrimin tuaj në Indi është e dobishme.

Pas mbërritjes në 1 të aeroportet e autorizuara ose portet detare të përcaktuara, aplikantëve do t'u kërkohet të tregojnë e-Visa e tyre të printuara në Indi.

Sapo një oficer i imigracionit të ketë verifikuar e-Visa, oficeri do të vendosë një afishe në pasaportë, e njohur gjithashtu si, Visa në Mbërritje. Pasaporta juaj duhet të ketë të paktën 2 faqe bosh që kërkohen për vulosje nga Zyrtari i Emigracionit.

Vini re se Visa mbi Arritja është në dispozicion vetëm për ata që kanë aplikuar më parë dhe kanë marrë një eVisa India.

A është e-Visa India e vlefshme për hyrjet në anijet turistike?

Po. Sidoqoftë anija e lundrimit duhet të vendoset në një port të miratuar nga e-Visa. Portet detare të autorizuara janë: Chennai, Cochin, Goa, Mangalore, Mumbai.

Nëse jeni duke marrë një dalje në det që lëviz në një port tjetër detar, duhet të keni vizë të rregullt të vulosur brenda pasaportës.

Cilat janë kufizimet kur hyni në Indi me një e-Visa India?

e-Visa India lejon hyrjen në Indi përmes cilitdo prej aeroporteve dhe porteve detare të mëposhtme në Indi:

Lista e aeroporteve dhe porteve detare të autorizuara për ulje në Indi është si më poshtë:

 • Ahmedabad
 • Amritsar
 • Bagdogra
 • Bengaluru
 • Bhubaneshwar
 • Kalicut
 • Chennai
 • Chandigarh
 • Cochin
 • Coimbatore
 • Delhi
 • Gaya
 • Goa (Dabolim)
 • Goa (Mopa)
 • Guwahati
 • Hyderabad
 • Indore
 • Jaipur
 • Kannur
 • Kolkata
 • Lucknow
 • Madurai
 • Mangalore
 • Mumbai
 • Nagpur
 • Port Blair
 • Pune
 • Tiruchirapalli
 • Trivandrum
 • Varanasi
 • Vishakhapatnam

Ose këto porte detare të autorizuara:

 • Chennai
 • Cochin
 • Goa
 • Mangalore
 • Mumbai

Të gjithë ata që hyjnë në Indi me një vizë elektronike duhet të mbërrijnë në 1 nga aeroportet ose portet detare të përmendura më sipër. Nëse përpiqeni të hyni në Indi me një e-Visa India përmes ndonjë aeroporti ose porti tjetër detar, do t'ju refuzohet hyrja në vend.

Cilat janë kufizimet kur largoheni nga India me një e-Visa India?

Më poshtë janë pikat e kontrollit të imigracionit (ICP) të autorizuara për dalje nga India. (34 aeroporte, pika kontrolli të imigracionit tokësor, 31 porte detare, 5 pika kontrolli hekurudhore). Hyrja në Indi me një vizë elektronike të Indisë (Viza elektronike indiane) lejohet ende nga vetëm 2 mjete transporti - aeroport ose përmes anijes turistike.

Pikat e Daljes

Aeroportet e Caktuara për Dalje

Ahmedabad Amritsar
Bagdogra Bengaluru
Bhubaneshwar Kalicut
Chennai Chandigarh
Cochin Coimbatore
Delhi Gaya
Goa Guwahati
Hyderabad Jaipur
Kannur Kolkata
Lucknow Madurai
Mangalore Mumbai
Nagpur Port Blair
Pune Srinagari
Surat  Tiruchirapalli
Tirupati Trivandrum
Varanasi Vijayawada
Vishakhapatnam

Portet Detare të Përcaktuara për Dalje

alang Bedi bunder
Bhavnagar Kalicut
Chennai Cochin
Cuddalore Kakinada
E drejta Kolkata
Måndvi Porti Mormagoa
Porti Mumbai Nagapattinum
Nhava Sheva Paradeep
Porbandar Port Blair
Tuticorin Vishakapatnam
Mangalore e Re Vizhinjam
Ishulli Agati dhe Minicoy Lakshdwip UT Vallarpadam
Mundra Krishnapatnam
Dhubri pandu
Nagaon Karimganj
Kattupalli

Pikat e Kontrollit të Imigracionit të Tokës

Rruga Attari Akhaura
Banbasa Changrabandha
Paguaj dozat
Dhalaighat Gauriphanta
Ghojadanga Haridaspur
hili Jaigaon
Ligjërisht Kailashahar
Karimgang Khowal
Lalgolaghat Mahadipur
Mankaçari Moreh
Muhurighat Radhikapur
ragna Ranigunj
Rahaul Rupaidiha
Dhomën e gjumit Sonouli
Srimantapur Sutarkandi
Fulbari Kawarpuchia
Zorinpuri Zokhawthar

Pikat e Kontrollit të Imigracionit Hekurudhor

 • Kontrolli Postar i Kontrollit Hekurudhor Munabao
 • Kontrolli Postar i Hekurudhave Attari
 • Postimi i Kontrollit të Hekurudhave dhe Kontrollit Rrugor
 • Kontrolli Postar i Hekurudhave Haridaspur
 • Kontrolli hekurudhor Chitpur

Cilat janë avantazhet e aplikimit në internet për një e-Visa India vs Visa të rregullt Indian?

Aplikimi për një vizë elektronike në internet (e-Turist, e-Biznes, e-Medical, e-MedicalAttendand) për Indinë ka shumë përparësi. Ju mund ta plotësoni aplikacionin tërësisht online nga komoditeti i shtëpisë tuaj dhe nuk keni nevojë të vizitoni Ambasadën ose Konsullatën Indiane. Shumica e aplikacioneve për e-Visa miratohen brenda 24-72 orëve dhe dërgohen me email. Ju kërkohet të keni një pasaportë të vlefshme, email dhe kartë krediti/debiti.

Sidoqoftë, kur aplikoni për Visa Indiane të rregullt, ju kërkohet të paraqisni pasaportën origjinale së bashku me kërkesën tuaj për vizë, deklaratat financiare dhe të qëndrimit, që viza të aprovohet. Procesi standard i aplikimit për vizë është shumë më i vështirë dhe shumë më i ndërlikuar, dhe gjithashtu ka një normë më të lartë të refuzimeve të vizave.

Pra, e-Visa India është edhe më e shpejtë dhe më e thjeshtë se një vizë e zakonshme indiane

Whatfarë është viza në mbërritje?

Sipas kategorisë Visa-on-Arrival, Imigracioni Indian ka prezantuar skemën - Viza Turistike në Arrival ose TVOA, e cila është e zbatueshme për shtetasit e huaj që vijnë nga vetëm 11 vende. Këto vende përkatësisht përbëhen nga sa vijon.

 • Laos
 • Myanmar
 • Vietnam
 • Finlandë
 • Singapore
 • Luksemburg
 • Kamboxhi
 • Filipinet
 • Japoni
 • Zelanda e Re
 • Indonezi

Cilat janë format e pagesave të disponueshme për India e-Visa?

Pranohen kartat kryesore të kreditit (Visa, MasterCard, American Express). Ju mund të bëni pagesa në cilëndo nga 130 monedhat duke përdorur një kartë Debiti ose Krediti. Të gjitha transaksionet kryhen duke përdorur një portë pagese të sigurt.

Nëse konstatoni se pagesa juaj për India e-Visa nuk po miratohet, atëherë arsyeja më e mundshme është çështja që ky transaksion ndërkombëtar po bllokohet nga kompania juaj e bankës/kreditit/debitit. Ju lutemi telefononi numrin e telefonit në pjesën e pasme të kartës suaj dhe përpiquni të bëni një përpjekje tjetër për të bërë pagesën, kjo e zgjidh problemin në shumicën e rasteve. Mësoni më shumë në Pse u refuzua pagesa ime? Këshilla për zgjidhjen e problemeve.

Na dërgoni me email në info@indiavisa-online.org nëse çështja është ende e pazgjidhur dhe 1 nga stafi ynë i mbështetjes së klientit do të kontaktojë me ju.

A kam nevojë për një vaksinë për të udhëtuar në Indi?

Kontrolloni listën e vaksinave dhe ilaçeve dhe vizitoni mjekun tuaj të paktën një muaj para udhëtimit tuaj për të marrë vaksina ose ilaçe që mund t'ju nevojiten.

Shumica e udhëtarëve rekomandohet të vaksinohen për:

 • Hepatiti A
 • Hepatiti B
 • Ethet tifoide
 • encefalit
 • Ethet e verdha

A jam i detyruar të kem një Kartë Vaksinimi të Etheve të Verdha kur hyni në Indi?

Vizitorët që vijnë nga një komb i prekur nga Ethet e Verdha duhet të mbajnë një Kartelë Vaksinimi për Ethet e Verdha kur udhëtojnë në Indi:

Afrikë

 • Angolë
 • benin
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Kamerun
 • Republika Qendrore e Afrikës
 • Çad
 • Kongo
 • Cote d 'Ivoire
 • Republika Demokratike e Kongos
 • Guinea Ekuatoriale
 • Etiopi
 • Gabon
 • Gambia
 • Gana
 • Guine
 • Guinea Bissau
 • Kenya
 • Liberi
 • mali
 • Mavritani
 • Niger
 • Nigeri
 • Rwanda
 • Senegal
 • Sierra Leone
 • Sudan
 • Sudani i Jugut
 • Togo
 • uganda

Amerikë Jugore

 • Argjentinë
 • Bolivi
 • Brazil
 • Kolumbi
 • Ekuador
 • French Guyana
 • Guajana
 • Panama
 • Paraguaj
 • Peru
 • Suriname
 • Trinidad (vetëm Trinidad)
 • Venezuela

Shënim i rëndësishëm: Nëse keni qenë në vendet e mësipërme të përmendura më lart, do t'ju kërkohet të paraqisni një kartë vaksinimi kundër Etheve të Verdha pas mbërritjes. Mosrespektimi mund të rezultojë në karantinë për 6 ditë pas mbërritjes në Indi.

A kërkojnë fëmijë ose të mitur një vizë për të vizituar Indinë?

Po, të gjithë udhëtarët, përfshirë fëmijët/të miturit, duhet të kenë vizën e vlefshme për të udhëtuar në Indi. Sigurohuni që pasaporta e fëmijës suaj të jetë e vlefshme të paktën për 6 muajt e ardhshëm nga data e mbërritjes në Indi.

A mund të përpunojmë eVisas Studenti?

Qeveria e Indisë furnizon eVisa indiane për udhëtarët, objektivat e të cilëve vetëm si turizmi, trajtim mjekësor me kohëzgjatje të shkurtër ose një udhëtim rastësor në biznes.

Kam një pasaportë diplomatike, a mund të bëj kërkesë për eVisa indiane?

India e-Visa nuk është në dispozicion për mbajtësit e dokumenteve të udhëtimit Laissez-passer ose Mbajtësit e Pasaportave Diplomatike / Zyrtare. Ju duhet të aplikoni për një Visa të rregullt në ambasadën ose konsullatën indiane.

Po sikur të bëja një gabim në aplikacionin tim e-Visa India?

Në rast se informacioni i dhënë gjatë procesit të aplikimit për e-Visa India është i pasaktë, aplikantëve do t'u kërkohet të riaplikojnë dhe të dorëzojnë një aplikim të ri për një vizë online për Indinë. Aplikacioni i vjetër eVisa India do të anulohet automatikisht.