• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Zgjatja dhe rinovimi i vizave indiane - Udhëzues gjithëpërfshirës

Përditësuar më Jan 12, 2024 | Viza Indiane në internet

Autoriteti indian i imigracionit ka rivendosur tani të gjitha llojet e vizave elektronike indiane për shtetasit e 171 vendeve të pranueshme që nga 12 janari 2024. Të gjitha vizat elektronike të lëshuara më parë tani janë restauruar.

Nëse dëshironi të vizitoni Indinë për një kohëzgjatje më të gjatë se 30 ditë, atëherë duhet të aplikoni për një vizë indiane njëvjeçare ose Viza indiane pesëvjeçare or Viza e Biznesit Indian or Viza Mjekësore Indiane.

A është e mundur të zgjatet ose rinovohet një vizë indiane elektronike ose online?

Viza elektronike Indiane Online, e njohur gjithashtu si eVisa India, nuk mund të rinovohet në këtë moment. Aplikimi për një vizë të re indiane në internet është një proces i shpejtë dhe i lehtë i quajtur eVisa India. Kjo vizë indiane nuk mund të zgjatet, revokohet, transferohet ose ndryshohet pasi të jetë lëshuar.

Së dyti, duhet të jeni jashtë Indisë në kohën e aplikimit për vizë indiane.

Së treti, ju mund të vizitoni Nepalin ose Sri Lankën dhe të hyni së shpejti / ditën tjetër ose brenda dy ditësh.

Ju mund të përdorni Vizën elektronike Indiane Online (eVisa India) për përdorimet e mëposhtme:

 • Për të parë miqtë, ju po udhëtoni për në Indi me ose që tashmë qëndroni në Indi.
 • Është një program yoga që po ndiqni.
 • Ju jeni duke udhëtuar për kohë të lirë.
 • Jeni në një ekskursion për të parë pamjet.
 • Ju jeni këtu për të takuar të afërmit dhe të afërmit tuaj.
 • Ju jeni regjistruar në një kurs që do të përfundojë në më pak se gjashtë muaj dhe nuk do t'ju japë një diplomë ose certifikatë diplome.
 • Ju keni ardhur për të kryer punë vullnetare maksimumi një muaj.
 • Vizita juaj ka për qëllim krijimin e një kompleksi industrial.
 • Ju jeni këtu për të filluar, për të ndaluar, për të përfunduar ose për të vazhduar një përpjekje tregtare.
 • Jeni në Indi për të shitur një produkt, shërbim ose artikull.
 • Keni nevojë për një produkt ose shërbim indian dhe planifikoni të blini, blini ose blini ndonjë gjë nga India.
 • Ju dëshironi të merrni pjesë në tregti.
 • Ju duhet të përdorni personel ose punë nga India.
 • Jeni në një konferencë biznesi, një samit biznesi, një shfaqje tregtare ose një ekspozitë.
 • Për një projekt të fundit ose në vazhdim në Indi, ju po shërbeni si ekspert ose specialist.
 • Keni ndërmend të drejtoni turne në të gjithë Indinë.
 • Gjatë vizitës suaj, ju duhet të mbani një leksion ose ligjërata.
 • Ju ose po mbërrini për kujdes mjekësor ose po shkoni me një pacient që po vjen për kujdes mjekësor.

Sa kohë janë të vlefshme Viza Mjekësore e Indisë dhe Viza e Biznesit në Indi?

Viza Mjekësore Indiane është e vlefshme për 60 ditë dhe lejon 3 hyrje. Viza e Biznesit Indian është me shumë hyrje dhe është e vlefshme deri në 1 vit. Ju mund të qëndroni në Indi për 180 ditë vazhdimisht në Business eVisa.

Përveç faktit që viza elektronike Indiane, ose eVisa India, nuk mund të rinovohet, a ka ndonjë kufizim shtesë për të cilin duhet të di?

 

 • Ju mund të udhëtoni lirisht në të gjitha shtetet dhe territoret e bashkimit të Indisë kur të miratohet elektronike Visa Online e Indisë (eVisa India). Nuk ka kufizime se ku mund të shkoni. Më poshtë janë kufizimet që duhet të keni parasysh:
 • Ju duhet të keni një vizë eBiznesi dhe jo një vizë turistike nëse jeni duke udhëtuar me një vizë biznesi. Nuk ju lejohet të merrni pjesë në aktivitete komerciale, industriale, rekrutimi të fuqisë punëtore, ose aktivitete financiarisht të dobishme nëse keni një vizë turistike indiane. E thënë ndryshe, nëse doni të vizitoni për të dyja aktivitetet, NUK duhet të kombinoni arsyet; në vend të kësaj, ju duhet të aplikoni për viza të veçanta biznesi dhe turistike.
 • Ju lejohet të sillni dy mjekë me vete vetëm nëse jeni duke vizituar për qëllime mjekësore.
 • Vendet e mbrojtura nuk janë të aksesueshme me India Visa Online (eVisa India).
 • Me këtë vizë indiane, ju mund të vizitoni Indinë për një maksimum prej 180 ditësh ose 90 ditësh në varësi të kombësisë.

Qëndroni në Indi për më shumë se 30 ditë?

Nëse dëshironi të vizitoni Indinë për një kohëzgjatje më të gjatë se 30 ditë, atëherë duhet të aplikoni ose për një vizë mjekësore indiane ose një vizë biznesi indian ose një vizë turistike me hyrje të shumëfishtë si një vizë indiane njëvjeçare ose pesëvjeçare.

Po sikur të jem tashmë në Indi me një vizë turistike 30-ditore ose me vizë mjekësore indiane?

Nëse jeni tashmë në Indi ose keni aplikuar për një nga vizat elektronike të mësipërme (eVisa India) dhe dëshironi të zgjasni qëndrimin tuaj në Indi, atëherë mund të kontaktoni FRRO (Zyrtarët Rajonal të Regjistrimit të të Huajve) të cilët vendosin politikën e zgjatjes së eVisa.

 

Cili është çmimi i rinovimit të vizës indiane?

Në varësi të kombësisë së udhëtarit dhe llojit të rinovimit të vizës, qeveria indiane cakton tarifën e vizës. Depozitat dhe pagesat online ndërmjet vendeve janë të mundshme. AMEX, Visa dhe MasterCard janë disa nga mënyrat e disponueshme të pagesës.

Kini parasysh se nëse një turist qëndron më shumë se sa lejohet ose vendos të mos largohet nga vendi, qeveria mund të vendosë gjoba të tjera. Dënimi llogaritet pas paraqitjes së aplikacionit. 

 

Cila agjenci qeveritare është përgjegjëse për rinovimin e vizave indiane?

e-FRRO është mekanizëm online i ofrimit të shërbimit FRRO/FRO për të huajt pa kërkesën për të vizituar Zyrën FRRO/FRO.

Të gjithë të huajt që dëshirojnë shërbime të lidhura me vizat dhe imigracionin në Indi dmth. Regjistrimi, Zgjerimi i Vizës, Konvertimi i Vizës, Leja e Daljes etj duhet të aplikoni për e-FRRO.

Kontaktoni FRRO në https://indianfrro.gov.in/eservices/home.jsp

Në Indi, sa kohë duhet për të marrë një zgjatje të vizës?


Pasi të dorëzohen dokumentet dhe të merren paratë, koha e përpunimit për zgjatjen e vizës është zakonisht 7 deri në 10 ditë. Shtetasve të huaj u kërkohet të aplikojnë për zgjatjen të paktën 60 ditë para datës së skadimit nga zyrtarët e vizave FRRO/FRO.

Ju gjithashtu mund të qëndroni më shumë se 30 ditë duke dalë nga India për disa ditë në Sri Lanka, Nepal ose ndonjë vend tjetër fqinj dhe duke ri-aplikuar për një vizë turistike 30 ditore në Visa Indian Online.

Në rast se e kaloj vizën time indiane, me çfarë pasojash do të përballem?


Sa kohë ju lejohet të qëndroni në Indi varet nga një sërë gjërash të ndryshme. Ndërsa indiani Viza turistike për 30 ditë lejon dy hyrje, vizën turistike indiane për një vit dhe atë indiane Viza turistike për pesë vjet lejojnë hyrje të shumta.

Në rast se ju e kaloni vizën tuaj, është thelbësore të mbani parasysh se pasojat mund të jenë mjaft të rënda. Për shembull, nëse keni shkelur kushtin e qëndrimit të eVisa-s tuaj dhe nuk i keni njoftuar Zyrtarët Rajonal të Regjistrimit të të Huajve (FRRO), do t'ju kërkohet të paguani një gjobë prej $100 për një javë qëndrimi shtesë në Indi dhe $300 për një muaj qëndrimi në Indi në aeroportin indian ose portin detar në momentin e nisjes.

Nëse nuk keni kontaktuar FRRO-në dhe keni shkelur kushtin tuaj të qëndrimit në eVisa, atëherë ju duhet të paguani një gjobë prej 100 dollarë për 1 javë qëndrim shtesë dhe 300 dollarë për 1 muaj qëndrim në Indi në aeroportin indian ose portin detar në koha e nisjes nga India.