• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
  • APLIKONI VIZA INDIANE

Udhëzues i plotë për vizën tranzite indiane

Përditësuar më Feb 13, 2024 | Viza Indiane në internet

Është e rëndësishme të theksohet se shtetasit e huaj, pavarësisht nga qëllimi ose kohëzgjatja e udhëtimit të tyre, zakonisht duhet të marrin një vizë transit për Indinë për të hyrë në vend. Kjo kërkesë zbatohet për qytetarët e shumicës së vendeve, megjithëse disa mund të kenë nevojë të aplikojnë paraprakisht në një ambasadë ose konsullatë indiane.

Megjithatë, tani është e mundur që shumica e mbajtësve të pasaportave të huaja të aplikojnë për një eVisa indiane në internet, e cila mund të përdoret për qëllime tranziti.

Shumica e shtetasve të huaj që dëshirojnë të hyjnë në Indi duhet të marrin një vizë pavarësisht nga kohëzgjatja ose qëllimi i vizitës së tyre. Vetëm qytetarët e Butanit dhe Nepalit janë të përjashtuar nga kjo kërkesë dhe mund të hyjnë në Indi pa vizë.

Edhe nëse një udhëtar është vetëm duke kaluar tranzit përmes Indisë në rrugën e tij për në një destinacion tjetër, ai mund të kërkojë ende një vizë në varësi të kohëzgjatjes së qëndrimit të tyre dhe nëse ata synojnë të largohen nga zona e tranzitit të aeroportit.

Për disa vende, një vizë tranziti për në Indi duhet të merret paraprakisht nga një ambasadë ose konsullatë. Megjithatë, shumë mbajtës të pasaportave të huaja tani mund të aplikojnë për një eVisa indiane në internet për një vizë tranziti.

Nëse planifikoni të eksploroni destinacionet magjepsëse të Indisë dhe përvojat unike si turist i huaj, do t'ju duhet të merrni një vizë tranziti për Indinë. Kjo mund të jetë një viza e-turistike (i njohur edhe si një eVisa India ose Indian Visa Online) të cilat mund të aplikohen lehtësisht përmes portalit online të Autoritetit Indian të Emigracionit.

Përndryshe, supozoni se po udhëtoni për në Indi në një viza afariste dhe duan të kalojnë pak kohë për të shijuar aktivitete rekreative dhe vizita në pjesën veriore të vendit. Në atë rast, ju mund të aplikoni për një vizë tranziti për Indinë që lejon aktivitete të tilla. Autoriteti Indian i Emigracionit rekomandon që udhëtarët të aplikojnë për një vizë elektronike, në vend që të vizitojnë një Konsullatë ose Ambasadë Indiane për të thjeshtuar procesin e aplikimit dhe për të kursyer kohë.

Ju kerkoni Visa e-Turistike në Indi or Visa Indian Online për të dëshmuar vendet dhe përvojat e mahnitshme si turist i huaj në Indi. Përndryshe, ju mund të vizitoni Indinë në një Visa e-Biznesi në Indi dhe duan të bëjnë disa rekreacion dhe ndonjë gjë në Indi. Të Autoriteti Indian i Imigracionit inkurajon vizitorët në Indi për të aplikuar Visa Indian Online në vend se të vizitoni Konsullatën Indiane ose Ambasadën Indiane.

A kërkohet një vizë tranzite për të hyrë në Indi?

Për t'u pajtuar me rregulloret e vizave indiane, udhëtarët pa viza që kalojnë tranzit nëpër një aeroport indian për më shumë se 24 orë ose dëshirojnë të dalin nga zona e tranzitit do të kërkojnë një vizë tranzite për Indinë. Edhe nëse pasagjeri arrin në Indi me një avion lidhës brenda 24 orëve, ai mund të ketë nevojë të largohet nga zona e tranzitit për arsye të ndryshme, të tilla si shkuarja në një hotel jashtë zonës së tranzitit ose rikontrolli i bagazheve për fluturimin e tyre lidhës do të kërkonte pastrimin e imigracionit.

Për të marrë një vizë tranziti për Indinë, udhëtarët duhet të aplikojnë paraprakisht përmes faqes së internetit të aplikimit elektronik për vizë indiane. Duke vepruar kështu, ata mund të sigurojnë se plotësojnë të gjitha kërkesat dhe mund të kalojnë tranzit nëpër Indi pa probleme.

A është e mundur të udhëtosh në Indi në tranzit pa vizë?

Nëse jeni duke kaluar tranzit përmes një aeroporti në Indi për një periudhë qëndrimi më pak se 24 orë dhe keni bileta të verifikuara për në një vend të tretë, mund të mos keni nevojë për një vizë tranzite për Indinë. Megjithatë, qëndrimi brenda zonës së autorizuar të transitit të aeroportit është thelbësor për t'u përjashtuar nga kërkesa për vizë. Rekomandohet të rezervoni fluturimin shtesë të përfshirë në biletën origjinale për udhëtimin në Indi. Kjo do t'ju mundësojë të kontrolloni përsëri çantat tuaja për fluturimin lidhës pa u larguar nga zona e caktuar e tranzitit.

Nëse qëndroni në bordin e anijes tuaj ndërsa ajo është ankoruar në një port indian, ju jeni gjithashtu të përjashtuar nga nevoja për një vizë tranzite për Indinë.

Për kalimin tranzit nëpër Indi për një periudhë më të gjatë se 24 orë, është e nevojshme të keni një vizë legjitime për Indinë, si një vizë biznesi të autorizuar ose vizë mjekësore. Këto lloj vizash konsiderohen si Viza Transit për Indinë dhe lejojnë hyrje të shumëfishta në vend ndërsa viza është e vlefshme.

LEXO MË SHUMË:

Ka 3 data të rëndësishme për të cilat duhet të keni parasysh në lidhje me vizën tuaj elektronike indiane që keni marrë në mënyrë elektronike me email. Mësoni më shumë në Kuptoni data të rëndësishme në e-Visa tuaj Indian ose Visa Indian Online

Sa kohë duhet për të marrë një vizë tranziti në Indi?

Nëse jeni duke planifikuar një tranzit përmes Indisë dhe keni nevojë për vizë, procesi është bërë shumë më i lehtë me prezantimin e formularit të aplikimit në internet eVisa. Ky formular i përshtatshëm për përdoruesit zgjat vetëm disa minuta për t'u plotësuar dhe kërkon një pasaportë kryesore dhe informacione udhëtimi. Sidoqoftë, është thelbësore të specifikoni se ju duhet një vizë tranzite për Indinë kur plotësoni formularin.

Për të paraqitur me sukses aplikimin tuaj, do t'ju duhet të jepni informacione të tilla si porti i sugjeruar i hyrjes në Indi, data e pritshme e mbërritjes dhe kostoja e tarifës së vizës duke përdorur një kartë krediti ose debiti të vlefshme. Pasi të dorëzohet aplikimi juaj, ju mund të merrni miratimin për vizën tuaj të tranzitit brenda katër ditësh.

Për të siguruar që viza juaj të përpunohet në kohë, rekomandohet që të paraqisni aplikacionin tuaj eVisa të paktën katër ditë përpara datës së dëshiruar të mbërritjes në Indi. Pasi viza juaj të jetë pranuar, ajo do të dërgohet me email në adresën që keni dhënë në aplikimin tuaj.

Është e rëndësishme të theksohet se Viza Transit për Indinë është e disponueshme si një vizë me një hyrje ose të dyfishtë dhe është e vlefshme për 15 ditë nga data e lëshimit. Për më tepër, është i dobishëm vetëm për udhëtime të drejtpërdrejta dhe ka një kufizim maksimal qëndrimi prej tre ditësh në Indi. Nëse planifikoni të qëndroni më gjatë në Indi, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë tjetër të përshtatshme për vizitën tuaj, siç është një vizë turistike e Indisë.

LEXO MË SHUMË:

Qyteti ka një varg xhamish magjepsëse, monumente historike, kalatë e vjetra dhe madhështore të lëna pas nga trashëgimia e sundimtarëve Mughal që dikur sundonin qytetin. Gjëja interesante për këtë qytet është përzierja midis Delhit të Vjetër të shkatërruar, i cili mban peshën e kohës në mëngët e tij dhe Nju Delhit të urbanizuar të mirëplanifikuar. Ju merrni shijen e modernitetit dhe historisë në ajrin e kryeqytetit të Indisë. Mësoni më shumë në Atraksionet turistike më të vlerësuara në Nju Delhi

FAQ (Pyetjet e bëra më shpesh)

Lundrimi nëpër aeroporte në Indi mund të jetë konfuz, veçanërisht kur përcaktoni nëse keni nevojë për një vizë transit për Indinë. Nevoja për një vizë tranziti varet nga disa faktorë, duke përfshirë gjatësinë e qëndrimit tuaj dhe nëse planifikoni të largoheni nga aeroporti gjatë qëndrimit tuaj.

Për t'i bërë gjërat më të lehta, këtu janë disa pyetje të bëra shpesh në lidhje me vizat transit për Indinë që mund t'ju ndihmojnë të planifikoni udhëtimin tuaj me lehtësi:

Kur na duhet një vizë tranziti për të hyrë në Indi?

Nëse po mendoni të vizitoni Indinë dhe qëndrimi juaj do të jetë nga 24 deri në 72 orë, është thelbësore të kihet parasysh se do t'ju duhet një vizë tranzite për Indinë. Kjo lloj vize do t'ju lejojë të kaloni përmes vendit për fluturimin tuaj lidhës ose të udhëtoni në destinacionin tuaj përfundimtar.

Nga ana tjetër, nëse qëndrimi juaj në Indi zgjat më shumë se 72 orë, do t'ju duhet një lloj tjetër vize, si për shembull një vizë në mbërritje ose një vizë turistike elektronike.

Vlen të përmendet se edhe nëse ndalesa juaj në Indi është më pak se 24 orë, përsëri do t'ju duhet një vizë transit për Indinë për të kaluar doganën. Kjo vizë do t'ju mundësojë të pastroni emigracionin dhe doganën përpara se të vazhdoni udhëtimin tuaj.

LEXO MË SHUMË:

Viza e biznesit në internet për të vizituar Indinë është një sistem i autorizimit elektronik të udhëtimit që lejon njerëzit nga vendet e pranueshme të vijnë në Indi. Me vizën e biznesit Indian, ose atë që njihet si viza e-Biznesit, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me biznesin. Mësoni më shumë në Cila është eViza e Biznesit për të vizituar Indinë?

Atëherë, kur mund të udhëtoj në Indi pa vizë?

Për të kaluar nëpër Indi pa vizë, duhet të plotësoni kërkesa specifike, të tilla si konfirmimi i biletave të linjës ajrore për në një vend tjetër, të kesh një ndalesë më pak se 24 orë dhe të qëndrosh në zonën e caktuar të tranzitit pa pastruar imigracionin ose pa ri-kontrolluar bagazhet. Sidoqoftë, duhet të largoheni nga zona e tranzitit dhe të kaloni nëpër doganë, si p.sh. qëndrimi në një hotel jashtë rajonit ose kontrollimi i çantës për në destinacionin tuaj përfundimtar. Në këtë rast, ju duhet të aplikoni për një vizë tranzite për Indinë paraprakisht.

Ne gjithmonë rekomandojmë klientët tanë të marrin një vizë tranzite për Indinë paraprakisht ose të përdorin të njëjtën biletë për të blerë fluturimin pasues si udhëtimi i tyre në Indi. Një rezervim i vetëm ju lejon të ndryshoni fluturimet pa kaluar nëpër emigracion dhe pa marrë çantat tuaja. Nga ana tjetër, nëse rezervoni fluturimin lidhës veçmas, sipas të gjitha gjasave, përveç rasteve dy, bagazhi juaj nuk do të transferohet te linjat ajrore lidhëse që janë partnerë të përbashkët të kodit me një marrëveshje interline për transferimin e bagazheve. Në këtë rast, ju duhet të merrni bagazhin tuaj, të lundroni në doganë dhe të merrni një vizë tranzite për Indinë.

Është e rëndësishme të theksohet se ju mund të keni dëgjuar histori të personelit të linjës ajrore që ndihmon pasagjerët në ndryshimin e bagazhit të tyre në fluturimet e mëpasshme, por është më mirë të mos mbështeteni në këto përralla. Është gjithmonë më mirë të jesh i përgatitur dhe të kesh një vizë tranzite për Indinë paraprakisht për të shmangur komplikimet e paparashikuara gjatë udhëtimit.

A sugjerohet të merrni një vizë tranziti në aeroportin e Indisë?

Nëse po planifikoni të kaloni tranzit përmes Indisë dhe kërkoni një vizë tranzite për Indinë, është e rëndësishme të kihet parasysh se nuk mund ta merrni një të tillë në tavolinën e imigracionit pas mbërritjes. Ju duhet të aplikoni për të paraprakisht përmes kanaleve përkatëse. Megjithatë, nëse plotësoni kërkesa specifike, mund të keni të drejtë të aplikoni për një vizë pas mbërritjes. Hulumtimi dhe kuptimi i kërkesave dhe procedurave për marrjen e një vize tranzite ose vize në mbërritje përpara udhëtimit është thelbësor për të siguruar një përvojë tranziti të qetë dhe pa probleme.

LEXO MË SHUMË:

Ju duhet të keni dëgjuar shumë për diversitetin kulturor në Indi dhe festivalet e mrekullueshme të shteteve të ndryshme. Por shumë pak dinë për këto thesare sekrete që fshihen në disa nga destinacionet turistike më pak të zakonshme të Indisë. Lexoni Udhëzues turistik për 11 vende të rralla në Indi

A mund të kaloj përmes Indisë me vizë turistike dhe jo me vizë tranziti?

Është e mundur të merret një vizë tranziti për Indinë, e cila lejon një qëndrim të shkurtër në vend. Megjithatë, është thelbësore të theksohet se vetëm shtetasit nga vende të zgjedhura si Kamboxhia, Finlanda, Japonia, Laosi, Luksemburgu, Mianmari, Zelanda e Re, Filipinet, Singapori, Indonezia dhe Vietnami, ndër të tjera, aktualisht kanë të drejtë për një vizë indiane në Mbërritja. Për më tepër, viza në mbërritje është e vlefshme vetëm për një hyrje të vetme dhe një qëndrim 30-ditor, kështu që mund të mos jetë një opsion i besueshëm për qëndrime më të gjata në Indi. Prandaj, është e nevojshme të merrni parasysh me kujdes planet tuaja të udhëtimit dhe kërkesat për vizë përpara se të mbështeteni vetëm në një vizë tranziti për Indinë.

Për sa kohë është e mirë një vizë turistike në Indi? Sa kohë mund të qëndroj në Indi nëse kam një vizë tranziti?

Nëse po planifikoni të udhëtoni në Indi dhe të bëni një ose dy ndalesa përpara destinacionit tuaj përfundimtar, mund të keni të drejtë për një vizë tranziti për Indinë. Kjo lloj vize është e pranueshme për maksimum 15 ditë nga data e lëshimit dhe lejon qëndrim deri në 72 orë gjatë çdo vizite. Është e rëndësishme të theksohet se Viza Transit për Indinë nuk mund të rinovohet, kështu që do t'ju duhet të siguroheni që të planifikoni udhëtimin tuaj në përputhje me rrethanat. Pavarësisht nëse jeni duke kaluar tranzit për biznes ose kënaqësi, të paturit e një vize tranzite për Indinë mund të ndihmojë për të përmirësuar përvojën tuaj të udhëtimit dhe për të siguruar që ju të jeni në gjendje të krijoni lidhjet tuaja me lehtësi.

Çfarë duhet të bëj nëse udhëtimi im zgjat më shumë se 15 ditë dhe më duhet të kaloj tranzit nëpër Indi gjatë kthimit?

Merrni parasysh të aplikoni për një vizë të rregullt të dyfishtë për Indinë që në fillim, veçanërisht nëse jeni në një situatë që mund të kërkojë një vizë të dytë. Zgjedhja e një vize tranziti për Indinë mund të mos sigurojë qetësinë e nevojshme mendore, pasi ajo është projektuar posaçërisht për ndalesa të shkurtra gjatë udhëtimit në vende të tjera. Pra, eksplorimi i opsioneve të ndryshme të vizave në Indi dhe zgjedhja e asaj që i përshtatet më mirë nevojave tuaja është thelbësore.

Sa kohë duhet për të përpunuar një vizë tranziti?

Për udhëtarët që kanë nevojë për një vizë tranziti për Indinë, është e rëndësishme të theksohet se kohët e përpunimit mund të ndryshojnë në varësi të vendit. Në mënyrë tipike, periudha e përpunimit varion nga 3 deri në 6 ditë pune. Rekomandohet të planifikoni në përputhje me rrethanat dhe të aplikoni për Vizën Transit shumë përpara për të siguruar një përvojë udhëtimi të qetë dhe pa probleme.

LEXO MË SHUMË:

Shtetasit e huaj të etur për të vizituar Indinë për ndonjë gjë interesante ose rekreacion, vizita të rastësishme për të takuar miqtë dhe familjen ose programin afatshkurtër të Yogas kanë të drejtë të aplikojnë për një vizë e-turistike 5-vjeçare të Indisë. Lexoni Visa 5-vjeçare e-Turistike

Ku duhet të aplikoj për një vizë tranziti për në Indi?

Për të aplikuar për një vizë tranziti për Indinë, duhet të plotësoni një formular aplikimi online të disponueshëm në faqen tonë të internetit. Ju duhet të shkoni në ambasadën e lagjes tuaj ose në zyrën e një agjenti të jashtëm me një printim të aplikacionit të plotësuar pasi të keni përfunduar formularin dhe të keni mbledhur të gjitha dokumentet e kërkuara të udhëtimit. Megjithatë, disa vende mund të pranojnë parashtresa përmes postës ose agjentëve të udhëtimit, por nuk është një rregull universal për të gjitha vendet.

Shënim: Nëse nuk jeni të sigurt për kërkesat specifike për vendndodhjen tuaj, mund t'i referoheni listës së konsullatave dhe ambasadave indiane në mbarë botën. Përndryshe, agjentët privatë ofrojnë shërbime të lidhura me vizat për disa vende, duke përfshirë SHBA, MB, Kanada, Gjermani, Australi dhe të tjera. Ne ju rekomandojmë të kontaktoni zyrën e Ambasadës Indiane ose të vizitoni faqen e tyre të internetit për vendndodhjen tuaj aktuale për të marrë informacionin më të fundit në lidhje me vendin tuaj të paraqitjes dhe çdo kërkesë specifike që duhet të përmbushni.

Cilat kushte duhet të plotësohen për të aplikuar për një vizë tranziti në Indi?

Duhet të plotësohen disa nevoja për të marrë një vizë transit për Indinë. Së pari, pasaporta juaj duhet të ketë të paktën dy faqe bosh të vlefshme për 180 ditë. Për më tepër, ju duhet të paguani tarifën e duhur të vizës dhe të siguroni dy foto aktuale me ngjyra të stilit të pasaportës 2x2, me një sfond me nuanca të lehta dhe sytë tuaj të hapur dhe përballë kamerës.

Është gjithashtu e nevojshme të plotësoni dhe nënshkruani saktë një formular aplikimi online. Për më tepër, ju duhet të siguroni dëshmi të udhëtimit të mëtejshëm në Indi në formën e një bilete fluturimi të rezervuar të konfirmuar për udhëtimin e mëtejshëm ose të kthimit.

Nëse më parë keni pasur shtetësi indiane dhe keni fituar shtetësi të huaj, duhet të siguroni një dublikatë të anulimit të pasaportës indiane dhe certifikatën origjinale të dorëzimit. Për më tepër, nëse keni vizituar më parë Indinë, duhet të jepni një pasaportë të mëparshme që përmban një vizë indiane. Komisioni i Lartë Indian ose një nga konsullatat e tij mund të kërkojë dokumente shtesë gjatë procesit të aplikimit.

Cili është çmimi i një vize tranziti në Indi?

Kostoja e marrjes së një vize tranziti për Indinë mund të ndryshojë për individë të kombësive të ndryshme, në varësi të marrëveshjeve të qeverisë. Çmimi i përgjithshëm i vizës mund të përbëhet nga komponentë të ndryshëm, të tillë si tarifa totale e vizës, tarifa e referencës dhe çdo tarifë shërbimi shtesë. Shtetasit e vendeve të caktuara, si Afganistani, Argjentina, Bangladeshi, Afrika e Jugut, Japonia, Maldivet dhe Mauritius, mund të kualifikohen për tarifa të reduktuara ose të hequra nga viza tranzite për Indinë.

Cilat lloje vizash, duke përjashtuar vizat transit, janë në dispozicion për shtetasit e huaj?

Nëse po planifikoni të vizitoni Indinë, është thelbësore të përcaktoni se cili lloj vize do t'ju nevojitet bazuar në qëllimin e udhëtimit tuaj dhe faktorë të tjerë përkatës. Nëse po kaloni përmes Indisë në rrugën tuaj për në një vend tjetër dhe nuk do të qëndroni për një periudhë të gjatë, një vizë transit për Indinë mund të jetë alternativa më e mirë.

Kur aplikoni për një vizë tranziti në një ambasadë ose konsullatë indiane, duhet të demonstroni se i plotësoni të gjitha kërkesat për këtë lloj vize të veçantë. Një zyrtar konsullor do të vlerësojë përshtatshmërinë tuaj për Vizën Transit bazuar në ligjet dhe rregulloret në fuqi të imigracionit.

Është një ide e mirë të eksploroni opsionet e ndryshme të vizave të Indisë për t'u siguruar që të zgjidhni atë që i përshtatet më mirë planeve tuaja të udhëtimit. Mos harroni se një vizë tranziti mund të jetë ideale nëse kaloni më pak kohë në Indi dhe kaloni në rrugën tuaj për në destinacionin tuaj përfundimtar.


Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Francë, Danimarkë, Gjermani, Spanjë, Itali kanë të drejtë për India e-Visa(Indian Visa Online). Ju mund të aplikoni për Aplikimi Online e-Visa Indian të drejtë këtu.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Indi e-Visa, kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.