• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Viza e urgjencës për të vizituar Indinë

Përditësuar më Jan 09, 2024 | Viza Indiane në internet

Të huajve që duhet të vizitojnë Indinë në bazë të krizës u jepet një Viza e urgjencës indiane (eViza për urgjencë). Nëse jetoni jashtë Indisë dhe keni nevojë të vizitoni Indinë për një krizë ose arsye urgjente, si p.sh. vdekja e një anëtari të familjes ose një anëtari i dashur, paraqitja në gjykatë për arsye ligjore, ose anëtari i familjes suaj ose një i dashur vuan nga një sëmundje , mund të aplikoni për një vizë urgjente të Indisë.

Nëse dorëzoni një aplikim standard, viza për Indi zakonisht lëshohet brenda 3 ditëve dhe ju dërgohet me email. Pavarësisht, rekomandohet aplikimi për vizë katër deri në shtatë ditë para nisjes. Në këtë mënyrë, ju kurrë nuk do të jeni të befasuar pasi jeni gati të shkoni në udhëtimin tuaj. Nuk kishit kohë apo mjete për ta realizuar? Më pas mund të aplikoni për vizë në minutën e fundit duke përdorur metodën e aplikimit urgjent. Viza e urgjencës është një shërbim i përpjekjeve më të mira, ju kërkohet gjithashtu të aplikoni në Ambasadën më të Afërt Indiane. Me fjalë të tjera, nuk mund të garantohet se do të merrni patjetër Viza e urgjencës indiane brenda 24 orëve. Vendet më të njohura që përdorin këtë shërbim janë nga Gjermania, Polonia, Franca, SHBA, MB, Kanadaja, Austalia, Izraeli dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Ndryshe nga vizat e tjera si p.sh Viza Turistike Indiane, Viza e Biznesit Indian dhe Viza Mjekësore Indiane, një vizë urgjente në Indi ose aplikimi eTA e urgjencës indiane kërkon shumë më pak kohë përgatitjeje. Nëse ju duhet të udhëtoni në Indi për qëllime si për të vizituar ndonjë gjë, për të parë një mik ose për të marrë pjesë në një marrëdhënie të ndërlikuar, nuk do të kualifikoheni për një vizë krize indiane pasi situata të tilla nuk konsiderohen si situata emergjente. Një nga karakteristikat e aplikimit kritik ose urgjent për vizë elektronike indiane është se ai përpunohet edhe gjatë fundjavave për njerëzit që duhet të shkojnë në Indi për rrethana emergjente ose të paparashikuara. 

Përjashtim nga ditët e përpunimit të vizave janë festat kombëtare si Dita e Republikës dhe Dita e Pavarësisë kur stafi i Zyrës së Emigracionit është në pushim.

Për një kërkesë të menjëhershme dhe urgjente, një vizë urgjente për Indinë mund të kërkohet në këtë . Kjo mund të jetë një vdekje në familje, një sëmundje në vetvete ose një të afërm të ngushtë, ose një dalje në gjykatë. Që eViza juaj emergjente të vizitojë Indinë, duhet të paguhet një tarifë përpunimi urgjent, e cila nuk kërkohet në rastin e vizave indiane të turistëve, bizneseve, mjekësisë, konferencave dhe ndihmës mjekësore. Ju mund të merrni një Vizë Indiane të Urgjencës në internet (eVisa India) në vetëm 24 orë dhe deri në 72 orë me këtë shërbim. Kjo është e përshtatshme nëse nuk keni kohë ose keni planifikuar një udhëtim të minutës së fundit në Indi dhe dëshironi një vizë indiane menjëherë.

Ju kerkoni Visa e-Turistike në Indi (eVisa Indi or Visa Indian Online për të dëshmuar vendet dhe përvojat e mahnitshme si turist i huaj në Indi. Përndryshe, ju mund të vizitoni Indinë në një Visa e-Biznesi në Indi dhe duan të bëjnë pak argëtim dhe pamje në Indinë veriore dhe ultësirat e Himalajeve. Të Autoriteti Indian i Imigracionit inkurajon vizitorët në Indi për të aplikuar Viza Indiane Online (India e-Visa) në vend se të vizitoni Konsullatën Indiane ose Ambasadën Indiane.

Viza urgjente për të vizituar Indinë

Cili është ndryshimi midis një urgjence dhe një evize urgjente për Indinë?

Një emergjencë ndodh kur ndodh diçka e papritur, si vdekja, një sëmundje e papritur ose një incident që kërkon praninë tuaj urgjente në Indi.

Qeveria indiane e ka bërë më të lehtë për shumicën e vendeve që të aplikojnë për një vizë indiane elektronike (eVisa India) duke plotësuar një formular aplikimi për vizë indiane në internet për turizëm, biznes, trajtim mjekësor dhe konferenca.

Disa aplikime për viza urgjente për Indi kërkojnë një vizitë personalisht në Ambasadën Indiane. Kur ju duhet të shkoni në Indi për arsye turistike, biznesi ose mjekësore, nuk mund të prisni për një kohë të gjatë që të lëshohet viza juaj indiane. Stafi ynë do të punojë gjatë fundjavave, festave dhe pas orarit të punës për të garantuar që njerëzit që kanë nevojë për një vizë indiane të urgjencës mund ta marrin një të tillë në periudhën më të shpejtë të mundshme. 

Kjo mund të zgjasë nga 18 deri në 24 orë ose deri në 48 orë. Koha e saktë varet nga numri i rasteve të tilla në dispozicion në çdo kohë të veçantë të vitit, si dhe nga disponueshmëria e profesionistëve të përpunimit të vizave të urgjencës indiane për të ndihmuar vizitorët që vijnë në Indi. Një ekip i shpejtë që punon gjatë gjithë kohës mund të përpunojë vizat e urgjencës indiane.

Ka shumë të ngjarë që ju do të merrni e-vizën deri në momentin që të uleni nëse jeni tashmë në aeroplan dhe dorëzoni aplikacionin tuaj të urgjencës përmes smartfonit përpara nisjes. Sidoqoftë, do t'ju duhet një lidhje interneti në Indi për të marrë një vizë elektronike; në fund të fundit, ajo transmetohet me e-mail. A nuk ka internet në Indi? Viza për Indinë është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj, kështu që nuk duhet të ketë probleme. Si rezultat, zyra e imigracionit rrallë herë kërkon një kopje letre të vizës suaj.

Kushtojini vëmendje edhe gjatë një emergjence -

Aplikimet e paraqitura duke përdorur procesin e përshpejtuar të aplikimit kanë më shumë gjasa të refuzohen. Kjo për shkak se udhëtarët që nxitojnë përmes formularit të aplikimit bëjnë më shumë gabime. Merrni kohën tuaj duke plotësuar me kujdes dhe tërësisht aplikimin për vizë. Nëse shkruani gabim emrin, datën e lindjes ose numrin e pasaportës, vlefshmëria e vizës do të ndërpritet menjëherë. Për të hyrë në vend, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë të re (dhe të paguani përsëri).

LEXO MË SHUMË:

Zbuloni disa nga stacionet kodrinore piktoreske të mbajtura më mirë në Uttarakhand, të cilat duke pasur parasysh bukurinë e tyre të jashtëzakonshme natyrore, janë gati të bëhen destinacione turistike të klasit botëror. Mësoni më shumë në Stacionet e kodrës që duhet të shihni në Uttarakhand, Indi

Cilat janë rastet e shqyrtimit të urgjencës së përpunimit të vizave indiane?

Mund t'ju duhet të kontaktoni zyrën tuaj të ndihmës për eVisa Indiane nëse keni nevojë për një vizë urgjente indiane. Menaxhmenti ynë duhet ta miratojë nga brenda. Për të përdorur këtë shërbim, mund të tarifoheni me një çmim shtesë. Në rast vdekjeje të një të afërmi, ju mund të detyroheni të vizitoni ambasadën indiane për të aplikuar për një vizë urgjence.

Është detyrimi juaj të plotësoni plotësisht dhe saktë formularin e aplikimit. Vetëm Festat Kombëtare të Indisë parandalojnë përpunimin e vizave të urgjencës në Indi. Nuk duhet të paraqisni aplikime të shumta në të njëjtën kohë, pasi njëra prej tyre mund të refuzohet si e tepërt.

Nëse dëshironi të aplikoni për një vizë urgjente në një ambasadë lokale indiane, duhet të mbërrini deri në orën 2:XNUMX me orën lokale në shumicën e ambasadave. Pasi të keni paguar, do t'ju kërkohet të jepni një fotografi të fytyrës dhe një kopje të skanimit të pasaportës ose një foto nga telefoni juaj. Nëse aplikoni për një vizë indiane në internet (eVisa India) për përpunim urgjent / të shpejtë përmes faqes sonë të internetit https://www.visa-india-online.org, do t'ju dërgohet një vizë indiane e urgjencës me email dhe mund të mbani një kopje e butë PDF ose kopje e shtypur në aeroport menjëherë. Të gjitha portet e hyrjes të autorizuara për viza indiane pranojnë viza indiane të urgjencës.

Përpara se të bëni kërkesën tuaj, sigurohuni që të keni të gjitha dokumentet e nevojshme për llojin e vizës që dëshironi. Ju lutemi mbani parasysh se bërja e vërejtjeve mashtruese në lidhje me domosdoshmërinë për një takim urgjent mund të rrezikojë besueshmërinë e rastit tuaj gjatë intervistës për vizë. 

Rastet e mëposhtme do të merren parasysh për të miratuar eVizën e Urgjencës për të vizituar Indinë -

Kujdesi mjekësor urgjent

Qëllimi i udhëtimit është për të marrë trajtim mjekësor urgjent ose për të ndjekur një të afërm ose punëdhënës për të marrë trajtim mjekësor urgjent.

Dokumentacioni i kërkuar -

 • Një letër nga mjeku juaj që përshkruan gjendjen tuaj mjekësore dhe pse po kërkoni trajtim në vend.
 • Një letër nga një mjek ose spital indian që thotë se ata janë të gatshëm të trajtojnë rastin dhe ofrojnë një vlerësim të kostove të trajtimit.
 • Dëshmi se si keni ndërmend të paguani për terapinë.

Sëmundja ose lëndimi i një anëtari të familjes

Qëllimi i udhëtimit është të kujdeset për një të afërm të ngushtë (nënë, baba, vëlla, motër, fëmijë, gjysh ose nip) i cili ka qenë jashtëzakonisht i sëmurë ose i plagosur në Shtetet e Bashkuara.

Dokumentacioni i kërkuar -

 • Letra e një mjeku ose spitali që verifikon dhe shpjegon sëmundjen ose dëmtimin.
 • Dëshmia që tregon se individi që nuk është mirë ose i lënduar është një i afërm i tij.

Për varrim ose vdekje

Qëllimi i udhëtimit është të marrë pjesë në varrimin ose të bëjë përgatitjet për riatdhesimin e trupit të një të afërmi të ngushtë në Indi (nënë, baba, vëlla, motër, fëmijë, gjysh ose nip).

Dokumentacioni i kërkuar -

 • Një letër nga drejtori funeral me informacionin e kontaktit, të dhënat e të ndjerit dhe datën e varrimit.
 • Ju gjithashtu duhet të tregoni dëshmi se i ndjeri ishte një i afërm i ngushtë.

Arsyet e biznesit

Qëllimi i udhëtimit është të kujdeset për një shqetësim biznesi që nuk mund të pritej para kohe. Shumica e udhëtimeve të biznesit nuk shihen si një emergjencë. Ju lutemi shpjegoni pse nuk keni mundur të organizoni udhëtime paraprakisht.

Dokumentacioni i kërkuar -

 • Një letër nga firma përkatëse në Indi dhe një letër nga çdo kompani në vendin tuaj të banimit që vërteton rëndësinë e vizitës së planifikuar, duke detajuar natyrën e biznesit dhe humbjen e mundshme nëse një takim urgjent nuk është i disponueshëm.

OR

 • Dëshmi për një program trajnimi thelbësor tre-mujor ose më të shkurtër në Indi, duke përfshirë letra nga punëdhënësi juaj aktual dhe organizata indiane që ofron trajnimin. Të dyja letrat duhet të ofrojnë një përshkrim të qartë të trajnimit dhe një justifikim se përse indiani ose firma juaj aktuale do të humbasin një shumë të konsiderueshme parash nëse një takim urgjent nuk është i disponueshëm.

Studentë ose Shkëmbim Punonjës ose studentë të përkohshëm

Qëllimi i udhëtimit është të ktheheni në Indi në kohë për të ndjekur shkollën ose për të rifilluar një punë. Gjatë qëndrimit të tyre të synuar në vend, presim që studentët dhe punonjësit e përkohshëm të bëjnë çdo përpjekje për të organizuar kontrolle të shpeshta. Megjithatë, Ambasada do të marrë në konsideratë termine urgjente për këto lloj udhëtimesh në rrethana të kufizuara.

LEXO MË SHUMË:

Indian Visa On Arrival është një vizë e re elektronike e cila u lejon vizitorëve të mundshëm të aplikojnë vetëm për vizë pa një vizitë në Ambasadën Indiane. Viza Turistike Indiane, Viza e Biznesit Indian dhe Viza Mjekësore Indiane janë tani në dispozicion online. Mësoni më shumë në Viza Indiane Në Arritje

Kur një situatë bëhet mjaft urgjente për t'u kualifikuar për evizën e urgjencës për të vizituar Indinë?

Aplikimet për dëshmi të shtetësisë, kërkimet e të dhënave të nënshtetësisë së qytetarëve indianë, rifillimet dhe aplikimet për shtetësi përshpejtohen të gjitha nëse dokumentet e mëposhtme demonstrojnë kërkesën për urgjencë -

 • Zyra e Ministrit të Emigracionit, Refugjatëve dhe Shtetësisë ka bërë një kërkesë.
 • Aplikantët nuk janë në gjendje të marrin një pasaportë në shtetësinë e tyre aktuale për shkak të vdekjes ose sëmundjes së rëndë në familjen e tyre (e cila përfshin pasaportën indiane).
 • Aplikantët janë qytetarë indianë të cilët kanë frikë të humbasin punën ose mundësitë e tyre sepse nuk kanë një certifikatë që vërteton shtetësinë e tyre indiane.
 • Një aplikant për shtetësi ka një ankim të suksesshëm në Gjykatën Federale pasi një aplikim është vonuar për shkak të një gabimi administrativ.
 • Aplikanti ndodhet në një rrethanë kur vonesa e aplikimit për shtetësi do të jetë e dëmshme për të (për shembull, nevoja për të hequr dorë nga shtetësia e huaj deri në një datë të caktuar).
 • Një çertifikatë shtetësie kërkohet për të marrë përfitime të caktuara si pensioni, numri i sigurimeve shoqërore ose kujdesi shëndetësor.

Cilat janë avantazhet e përdorimit të evizës së urgjencës për të vizituar Indinë?

Përparësitë e përdorimit të India Visa Online (eVisa India) për Vizat e Urgjencës Indiane përfshijnë përpunimin totalisht pa letra, eliminimin e nevojës për të vizituar një Ambasadë Indiane, vlefshmërinë për rrugët ajrore dhe detare, pagesën në mbi 133 monedha dhe përpunimin e aplikacioneve rreth ora. Nuk ju kërkohet të vulosni faqen tuaj të pasaportës ose të vizitoni ndonjë agjenci qeveritare indiane.

Kur aplikimi plotësohet siç duhet, jepen raportet e nevojshme dhe plotësohet i gjithë aplikacioni, viza elektronike e urgjencës indiane lëshohet në 1 deri në 3 ditë pune. Nëse keni nevojë për një vizë vërtet të urgjencës, mund t'ju duhet të paguani një tarifë më të madhe nëse zgjidhni këtë strehim. Kërkuesit e vizave turistike, mjekësore, biznesi, konferencash dhe ndihmëse mjekësore mund të përdorin këtë shërbim të vizave të përpunimit urgjent ose të shpejtë.

Cilat janë gjërat që duhet të keni parasysh kur aplikoni për një vizë urgjente në Indi?

Në krahasim me vizat e tjera, marrja e një miratimi për vizë emergjente është më e vështirë sepse bazohet në një miratim. Në rastet klinike dhe vdekjeje, do t'ju kërkohet të paraqisni autoriteteve një kopje të letrës së klinikës mjekësore për të vërtetuar sëmundjen ose vdekjen. Nëse nuk respektoni, aplikimi juaj për një vizë urgjente në Indi do të refuzohet.

Merrni përgjegjësinë e plotë për ofrimin e detajeve të sakta si numri i telefonit, adresa e emailit dhe llogaritë e mediave sociale për çdo komunikim që kërkon më shumë informacion.

Në festat kombëtare, aplikimi për vizë të urgjencës indiane nuk përpunohet.

Nëse një kandidat ka më shumë se një identitet të vërtetë, një vizë që është dëmtuar, një vizë të skaduar ose të rëndësishme, një vizë të siguruar në mënyrë efektive që është ende e konsiderueshme, ose disa viza, aplikimi i tyre mund të zgjasë deri në katër ditë që qeveria të vendosë. Aplikacioni i paraqitur në këtë faqe zyrtare do të vendoset nga Qeveria e Indisë.

Cili është dokumentacioni i kërkuar për të aplikuar për një vizë emergjente në Indi?

Tani duhet të siguroni kopje të të dhënave që vërtetojnë vdekjen ose gjendjen e të dashurit tuaj, të cilat tashmë janë cituar. Një dublikatë e kontrolluar e pasaportës suaj me dy faqe të pastra dhe një vlefshmëri 6 mujore. Kontrolloni Kërkesat për Pasaportën e Vizës Indiane dhe Kërkesat për Foto të Vizës Indiane për një fotografi aktuale me hije të vetes me një sfond të bardhë për të siguruar qartësi.

LEXO MË SHUMË:
Viza turistike në internet për të vizituar Indinë është një sistem i autorizimit elektronik të udhëtimit që lejon njerëzit nga vendet e pranueshme të vijnë në Indi. Me vizën turistike indiane, ose atë që njihet si viza e-Turist, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me turizmin. Mësoni më shumë në Cila është eViza turistike për të vizituar Indinë?

Kush ka të drejtë të aplikojë për evizën e urgjencës për të vizituar Indinë?

Llojet e mëposhtme të aplikantëve kanë të drejtë të aplikojnë për një evizë urgjente në Indi -

 • Shtetasit e huaj me fëmijë të mitur që kanë të paktën një shtetas indian si prind;
 • Shtetasit indianë të martuar me kombësi të huaja;
 • Individë të huaj beqarë me fëmijë të vegjël që kanë pasaportë indiane 
 • Studentët që janë shtetas të huaj me të paktën një shtetas indian si prind;
 • Punonjësit e shërbimit zyrtar ose të shërbimit me pasaportë të akredituar në misione të huaja diplomatike, zyra konsullore ose organizata ndërkombëtare të akredituara në Indi;
 • Qytetarët e huaj me origjinë indiane që kërkojnë të vizitojnë Indinë për shkak të një urgjence familjare, si p.sh. probleme urgjente mjekësore ose vdekje midis anëtarëve të afërt të familjes. Për këtë arsye, një person me origjinë indiane përkufizohet si dikush që ka ose ka një pasaportë indiane, ose prindërit e të cilit janë ose kanë qenë shtetas të Indisë më parë.
 • Shtetasit e huaj të bllokuar në vendet fqinje të afërta që dëshirojnë të arrijnë në destinacionin e tyre përfundimtar përmes Indisë; shtetas të huaj që udhëtojnë në Indi për trajtim mjekësor (duke përfshirë një shoqërues nëse kërkohet).
 • Biznesi, Punësimi dhe Gazetari janë kategoritë e tjera që lejohen. Megjithatë, kandidatë të tillë duhet të marrin miratim të veçantë paraprak duke dërguar letrat e duhura.

E rëndësishme - Aplikantët këshillohen të vonojnë rezervimin e biletave derisa të kenë marrë vizën e urgjencës. Fakti që ju keni një biletë udhëtimi nuk do të konsiderohet një emergjencë dhe mund të humbni para si rezultat.

Cilat janë kërkesat dhe procesi për të aplikuar për evizën e urgjencës për të vizituar Indinë?

 • Plotësoni formularin e aplikimit për vizë të rregullt ose në letër në faqen tonë të internetit. (Ju lutemi përdorni versionin më të fundit të shfletuesit që mbështet një sajt të sigurt). Ju lutemi mbani një regjistrim të ID-së tuaj të ndjekjes në rast se ju nevojitet për të përfunduar aplikimin tuaj për vizë. Ruani skedarin pdf dhe printoni aplikacionin tuaj të plotësuar. 
 • Nënshkruani formularin e aplikimit në zonat përkatëse në faqen e parë dhe të dytë.
 • Për t'u vendosur në formularin e aplikimit për vizë, një fotografi e fundit me madhësi të pasaportës me ngjyra (2 inç x 2 inç) me një sfond të thjeshtë të bardhë që shfaq një fytyrë të plotë ballore.
 • Dëshmia e adresës - patentë shoferi indian, gazi, energjia elektrike ose fatura e telefonit fiks me adresën e aplikantit dhe marrëveshjen e qirasë së shtëpisë

Përveç sa më sipër, personat me origjinë indiane që kërkojnë vizë për një urgjencë mjekësore ose vdekjen e një anëtari të ngushtë të familjes duhet të paraqesin një pasaportë indiane të mbajtur më parë; certifikata më e fundit e mjekut / letra spitalore / certifikata e vdekjes së anëtarit të familjes së sëmurë ose të vdekur në Indi; kopje e pasaportës indiane / vërtetimit të identitetit të pacientit (për të krijuar një marrëdhënie); nëse gjyshërit, ju lutemi jepni një ID të pasaportës së pacientit dhe prindërve për të vendosur marrëdhënien.

Në rastin e një fëmije të mitur, aplikanti duhet të paraqesë edhe dokumentet e mëposhtme - certifikatën e lindjes me emrat e të dy prindërve; formularin e pëlqimit të nënshkruar nga të dy prindërit; Kopje të pasaportës indiane të të dy prindërve ose pasaportë indiane me OCI të njërit prind; certifikatën e martesës së prindërve (nëse emri i bashkëshortit nuk përmendet në një pasaportë indiane); dhe kopjet e pasaportës indiane të të dy prindërve.

Në rast të një vize mjekësore të vetë-administruar, aplikantët duhet të japin gjithashtu një letër nga një mjek indian që këshillon trajtimin në Indi, si dhe një letër pranimi nga një spital indian që specifikon emrin, detajet dhe numrin e pasaportës së pacientit.

Në rast të mjekut, një letër nga spitali që deklaron nevojën për një të tillë, së bashku me emrin, informacionin dhe numrin e pasaportës së mjekut, si dhe marrëdhënien e pacientit me shoqëruesin. një kopje të pasaportës së pacientit.

Cilat janë disa informacione shtesë të urgjencës për Indinë që duhet të dini?

Ju lutemi mbani parasysh pikat e mëposhtme -

 • Vizat shpesh lëshohen në bazë të një pasaporte ose certifikate identiteti.
 • Pasaporta duhet të jetë e vlefshme për të paktën 190 ditë.
 • Për shkak të situatës së COVID 19, Konsullata mund të lëshojë vetëm viza që janë të vlefshme për 3 muaj dhe fillojnë nga dita e lëshimit. Si rezultat, kandidatëve u rekomandohet të aplikojnë për vizë më afër udhëtimit të tyre në Indi.
 • Pa dhënë asnjë arsye, Konsullata e Përgjithshme e Indisë ruan të drejtën për të shtyrë, ndryshuar afatin ose refuzimin e vizave. Vizat jepen pas një sërë kontrollesh dhe vërtetimesh. Pranimi i një aplikimi për vizë nuk nënkupton që viza do të jepet.
 • Ish-mbajtësit e pasaportave indiane duhet të japin pasaportën e tyre aktuale, së bashku me një certifikatë dorëzimi, ose pasaportën e tyre indiane të hequr dorë. Nëse aplikanti planifikon të qëndrojë në vend përtej periudhës së vlefshmërisë së vizës 3-mujore, ai ose ajo duhet të heqë dorë nga pasaporta e tij ose e saj në vendin e tyre aktual të banimit, nëse nuk e ka bërë më parë.
 • Edhe nëse një vizë refuzohet ose një aplikim tërhiqet, tarifat e paguara tashmë nuk do të kthehen.
 • Një aplikant do t'i kërkohet të paguajë një shumë të caktuar parash përveç çmimit ligjor si Shtesë Konsullore.
 • Ju lutemi rishikoni Pyetjet e bëra më shpesh për informacion rreth udhëtimit në Indi sipas skenarit të COVID-19, të disponueshme në faqen tonë të internetit.
 • Udhëtimi në Indi nuk ka nevojë për vaksinim. Personat që udhëtojnë në vend nga ose që udhëtojnë nëpër zonat e prekura nga Ethet e Verdha, megjithatë, duhet të kenë një certifikatë të vlefshme vaksinimi kundër Etheve të Verdha.
 • Për shkak se vizat lëshohen dhe i bashkëngjiten pasaportave, pasaportat duhet të paraqiten së bashku me formularin e aplikimit.
 • Vizat për arsye urgjence zakonisht përpunohen në të njëjtën ditë në Konsullatë, duke supozuar se i gjithë dokumentacioni i nevojshëm është në vend.

LEXO MË SHUMË:

Turizmi Rajasthan dhe Hekurudhat Indiane kanë krijuar një tren luksoz që bashkon të kaluarën dhe të tashmen. Pallati mbi rrota i përshtatet emrit të tij - kur hipni në tren, garantohet se do të ndiheni jo më pak se mbretër. Mësoni më shumë në Pallati mbi rrota: Guida turistike duke eksploruar Rajasthan

Çfarë është ETA e urgjencës në Indi?

Sistemi eTA i Indisë është një dokument zyrtar që ju lejon të hyni në vend. Nëpërmjet një formulari aplikimi online, qytetarët e vendeve kualifikuese mund të marrin shpejt një vizë elektronike për Indinë. Për shkak se aplikantët nuk kanë nevojë të shkojnë në një ambasadë ose konsullatë për të përfunduar aplikimin, marrja e një eTA në internet për Indinë është më e lehtë sesa marrja e një vize tradicionale. Mund të duhen deri në 24 orë për të përpunuar një aplikim online për Vizën e Indisë. E-Viza e urgjencës dërgohet menjëherë në adresën e emailit të aplikantit pasi të jetë pranuar.

E gjithë procedura e aplikimit zhvillohet online. Aplikantët duhet thjesht të plotësojnë një aplikim online eTA dhe të paguajnë një tarifë me një kartë krediti ose debiti. Thjesht duhen disa minuta për të përfunduar procedurën.

Të gjitha kombësitë e pranueshme për eTA (shih listën më poshtë) që hyjnë në Indi me fluturim kërkojnë një eTA. Disa persona mund të hyjnë në Indi vetëm me pasaportën e tyre duke kaluar kufirin amerikan. Kombet e tjera nuk kanë të drejtë për eTA dhe duhet të aplikojnë për vizë përmes një ambasade ose konsullate.

Cilat janë vendet që kualifikohen për ETA e urgjencës në Indi?

Vendet e mëposhtme kanë të drejtë për ETA të Indisë -

 • Afganistan
 • Shqipëri
 • Andorra
 • Angolë
 • Anguilla
 • Antigua dhe Barbuda
 • Argjentinë
 • Armeni
 • Aruba
 • Australi
 • Austri
 • Azerbaixhan
 • Bahamas
 • Barbados
 • Bjellorusi
 • Belgjikë
 • Belize
 • benin
 • Bolivi
 • Bosnja dhe Hercegovina
 • Botsvanë
 • Brazil
 • Brunei
 • Bullgari
 • Burundi
 • Kamboxhi
 • Republika e Bashkimit të Kamerunit
 • Cape Verde
 • Cayman Island
 • Kili
 • Kolumbi
 • Komora
 • Ishujt Kuk
 • Kostarikë
 • Cote d'Lvoire
 • Kroacia
 • Kubë
 • Qipro
 • Republika Çeke
 • Danimarkë
 • Djibouti
 • Dominica
 • Republika Domenikane
 • Timori Lindor
 • Ekuador
 • El Salvador
 • Guinea Ekuatoriale
 • Eritrea
 • Estoni
 • Fiji
 • Finlandë
 • Francë
 • Gabon
 • Gambia
 • Gjeorgji
 • Gjermani
 • Gana
 • Greqi
 • grenada
 • Guatemala
 • Guine
 • Guajana
 • Haiti
 • Honduras
 • Hungari
 • Islandë
 • Irlandë
 • Izrael
 • Itali
 • Xhamaika
 • Japoni
 • Jordan
 • Kenya
 • Qiribati
 • Laos
 • Letoni
 • Lesoto
 • Liberi
 • Lihtenshtajni
 • Lituani
 • Luksemburg
 • Maqedoni
 • Madagaskar
 • Malawi
 • mali
 • Maltë
 • Ishujt Marshall
 • Lojra
 • Meksikë
 • Mikronezi
 • Moldovë
 • Monaco
 • Mongoli
 • Mali i Zi
 • Montserrati
 • Mozambik
 • Myanmar
 • Namibia
 • Naurua
 • Holandë
 • Zelanda e Re
 • Nikaragua
 • Republika e Nigerit
 • Ishulli Niue
 • Norvegji
 • Oman
 • Palau
 • Palestinë
 • Panama
 • Papua Guinea e Re
 • Paraguaj
 • Peru
 • Filipinet
 • Poloni
 • Portugali
 • Republika e Koresë
 • Rumani
 • Rusi
 • Rwanda
 • Shën Christopher dhe Nevis
 • Saint Lucia
 • Shën Vincent dhe Grenadinet
 • Samoa
 • San Marino
 • Senegal
 • Serbia
 • Seychelles
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Slovakia
 • Slovenia
 • Ishujt Solomon
 • Afrika e Jugut
 • Spanjë
 • Suriname
 • Swaziland
 • Suedi
 • Zvicër
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tajlandë
 • Togo
 • karrocë me dy rrota
 • Trinidad & Tobago
 • Ishulli Turk & Kaikos
 • Tuvalu
 • Emiratet e Bashkuara Arabe
 • uganda
 • Ukrainë
 • Uruguay
 • SHBA
 • Vanuatu
 • Qyteti i Selisë së Shenjtë të Vatikanit
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Zambia dhe Zimbabve

LEXO MË SHUMË:
Puducherry, i referuar më shpesh si Pondicherry, është një nga shtatë Territoret e Bashkimit të Indisë. Është një koloni e vjetër franceze e vendosur në pjesën juglindore të Gadishullit Indian, ku bota franceze takohet me jetën detare. Mësoni rreth Vendet kryesore për t'u vizituar në Pondicherry


Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Francë, Danimarkë, Gjermani, Spanjë, Itali kanë të drejtë për India e-Visa(Indian Visa Online). Ju mund të aplikoni për Aplikimi Online e-Visa Indian të drejtë këtu.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Indi e-Visa, kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.