• AnglishtfrancezgjermanishtitalishtSpanjisht
 • APLIKONI VIZA INDIANE

Cila është eViza turistike për të vizituar Indinë?

Përditësuar më Feb 12, 2024 | Viza Indiane në internet

Viza turistike në internet për të vizituar Indinë është një sistem i autorizimit elektronik të udhëtimit që lejon njerëzit nga vendet e pranueshme vijnë në Indi. Me vizën turistike indiane, ose atë që njihet si viza e-Turist, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me turizmin.

Fillimisht e lançuar në tetor të vitit 2014, eVisa turistike indiane për të vizituar Indinë supozohej të thjeshtonte procesin e ethshëm të marrjes së një vize, dhe kështu të tërhiqte më shumë vizitorë nga vendet e huaja në vend.

Qeveria indiane ka nxjerrë një autorizimi elektronik i udhëtimit ose sistemi elektronik i vizave, ku qytetarët nga një listë prej 170 shtetesh mund të vizitojnë Indinë, pa pasur nevojë të marrin një vulë fizike në pasaportat e tyre.

Me vizën turistike indiane, ose atë që njihet si viza e-Turist, mbajtësi mund të vizitojë Indinë për disa arsye që lidhen me turizmin. Disa nga arsyet për të cilat mund të vini në Indi me këtë lloj vize përfshijnë si në vijim:

 • Pjesëmarrja në aktivitete turistike.
 • Duke vizituar miqtë dhe familjen.
 • Pjesëmarrja në një pushim joga.

Nga viti 2014 e tutje, vizitorët ndërkombëtarë që dëshirojnë të udhëtojnë në Indi nuk do të kenë më nevojë të aplikojnë për një vizë indiane, në mënyrën tradicionale, në letër. Kjo ka qenë shumë e dobishme për turistët ndërkombëtarë që kur hoqi telashet që erdhi me procedurën e aplikimit për vizë indiane. Viza Turistike Indiane mund të merret në internet me ndihmën e një formati elektronik, në vend që të duhet të vizitoni Ambasadën ose Konsullatën Indiane. Përveç lehtësimit të të gjithë procesit, sistemi Indian Turist eVisa është gjithashtu mënyra më e shpejtë për të vizituar Indinë.

Ju kerkoni Visa e-Turistike në Indi (eVisa Indi or Visa Indian Online për të dëshmuar vendet dhe përvojat e mahnitshme si turist i huaj në Indi. Të Autoriteti Indian i Imigracionit inkurajon vizitorët në Indi për të aplikuar Viza Indiane Online (India e-Visa) në vend se të vizitoni Konsullatën Indiane ose Ambasadën Indiane.

Cilat janë vendet që kualifikohen për eVisa Turistike Indiane?

Që nga viti 2024, ka mbaruar 171 kombësi të pranueshme për Vizën e Biznesit Indian në internet. Disa nga vendet që kualifikohen për eVisa Turistike Indiane janë:

Austri Danimarkë
Holandë Zelanda e Re
Spanjë Tajlandë
Brazil Finlandë
Spanjë Emiratet e Bashkuara Arabe
Mbretëria e Bashkuar SHBA

LEXO MË SHUMË:
Viza indiane për shoqëruesit mjekësorë lejon infermierët, ndihmësit, anëtarët e familjes të marrin pjesë tek pacienti kryesor që kërkon trajtim mjekësor. Viza e Indisë për shoqëruesit mjekësorë varet nga Viza Mjekësore e Indisë e pacientit kryesor. Mësoni më shumë në Vizita e Mjekut Indian Mjekësor.

E drejta për të marrë një eVisa turistike indiane

Për t'u kualifikuar për Vizën Indiane në internet, do t'ju duhet sa më poshtë:

 • Ju duhet të jeni një shtetas i një prej vendeve të pranueshme që janë shpallur pa viza dhe të pranueshme për eVisa indiane.
 • Qëllimi juaj i vizitës duhet të lidhet me qëllime turistike.
 • Ju duhet të zotëroni një pasaporta e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e mbërritjes tuaj në vend. Pasaporta juaj duhet të ketë të paktën 2 faqe bosh.
 • Kur po aplikoni për eVisa indiane, detajet që jepni duhet të përputhen me detajet që keni përmendur në pasaportën tuaj. Mbani në mend se çdo mospërputhje do të çojë në refuzimin e lëshimit të vizave ose një vonesë në procesin, lëshimin dhe përfundimisht në hyrjen tuaj në Indi.
 • Ju do të duhet të hyni në vend vetëm përmes Postat e kontrollit të imigracionit të autorizuara nga qeveria, të cilat përfshijnë aeroportet dhe portet kryesore detare.

Cili është procesi për të aplikuar për një vizë turistike indiane?

Për të filluar procesin e Visa Turistike Indiane në internet, do t'ju duhet të mbani në dispozicion dokumentet e mëposhtme:

 • Duhet të keni një kopje të skanuar të faqes së parë (biografisë) të pasaportës suaj, e cila duhet të jetë një pasaportë standarde. Mbani në mend se pasaporta duhet të mbetet e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e hyrjes tuaj në Indi, dhe në çdo rast tjetër, do t'ju duhet të rinovoni pasaportën tuaj.
 • Ju duhet të keni një kopje të skanuar të një fotografie të fundit me ngjyra të madhësisë së pasaportës vetëm të fytyrës tuaj.
 • Duhet të keni një adresë emaili funksionale.
 • Ju duhet të keni një kartë debiti ose krediti për të paguar tarifat tuaja të Aplikimit për Vizë Indiane.
 • Duhet të keni një biletë kthimi nga vendi juaj. (Opsionale)
 • Duhet të jeni gati të tregoni dokumentet që kërkohen posaçërisht për llojin e vizës për të cilën po aplikoni. (Opsionale)

eVisa Turistike Indiane mund të prokurohet online dhe për të, aplikanti do të duhet të paguajë një shumë të shkurtër, duke përdorur ndonjë nga monedhat e 135 vendeve të listuara, nëpërmjet kartës së kreditit, kartave të debitit ose PayPal. Procesi është jashtëzakonisht i shpejtë dhe i përshtatshëm, dhe do t'ju duhet vetëm të plotësoni një aplikacion online që do të zgjasë disa minuta dhe ta përfundoni duke zgjedhur mënyrën tuaj të preferuar të pagesës online.

Pasi të keni dorëzuar me sukses aplikacionin tuaj për vizë indiane në internet, stafi mund të kërkojë një kopje të pasaportës ose fotografisë së fytyrës tuaj, të cilën mund ta dorëzoni në përgjigje të emailit ose ta ngarkoni direkt në portalin online eVisa. Informacioni mund të dërgohet drejtpërdrejt në info@indiavisa-online.org. Së shpejti ju do të merrni eVisa turistike indiane me postë, e cila do t'ju lejojë të hyni në Indi pa asnjë sherr. I gjithë procesi do të zgjasë maksimumi 2 deri në 4 ditë pune.

Cilat janë llojet e ndryshme të vizave turistike indiane?

Ekzistojnë tre lloje të ndryshme të vizave eTurist për të vizituar Indinë -

 • Viza turistike 30 ditore e Indisë - Me ndihmën e Vizës Turistike të Indisë 30 ditë, vizitorët mund të qëndrojnë në vend për një periudhë maksimale prej 30 ditësh, nga dita e hyrjes. Është një vizë me dy hyrje, pra me këtë vizë mund të hyni në vend maksimumi 2 herë, brenda periudhës së vlefshmërisë së vizës. Mbani në mend se do të vijë me një datë skadimi, e cila është dita para së cilës duhet të keni hyrë në vend.
 • Viza turistike e Indisë 1-vjeçare - Viza turistike e Indisë 1 vjeçare është e vlefshme për një vit nga data e lëshimit. Meqenëse është një vizë me shumë hyrje, duke e përdorur atë, ju mund të hyni në vend disa herë, por duhet të jetë brenda hapësirës së vlefshmërisë së eVisa indiane.
 • Viza turistike 5-vjeçare e Indisë - Viza Turistike 5-vjeçare e Indisë është e vlefshme për 5 vjet nga data e lëshimit. Meqenëse është një vizë me shumë hyrje, duke e përdorur atë, ju mund të hyni në vend disa herë, por duhet të jetë brenda hapësirës së vlefshmërisë së eVisa indiane.

LEXO MË SHUMË:
Një Vizë Urgjente Indiane (eVisa India për urgjencë) u jepet atyre të huajve që duhet të vijnë në Indi në një premisë krize. Mësoni më shumë në Vizë urgjente indiane.

Faktet kryesore rreth vizës eTurist Indian

 • Jo i konvertueshëm dhe i pazgjerueshëm: Viza eTuristike Indiane nuk mund të konvertohet ose zgjatet pasi të lëshohet.
 • Aplikimet maksimale në vit: Individët mund të aplikojnë për maksimum 2 Viza eTurist brenda 1 viti kalendarik.
 • Kërkesat Financiare: Aplikantët duhet të kenë fonde të mjaftueshme në llogaritë e tyre bankare për të mbështetur qëndrimin e tyre në vend.
 • Dokumentacioni i detyrueshëm: Turistët duhet të mbajnë një kopje të Vizës së tyre të miratuar eTurist Indian gjatë qëndrimit të tyre në Indi.
 • Kërkesa për pasaportë: Pavarësisht nga mosha, aplikantët duhet të kenë një pasaportë të vlefshme me të paktën 6 muaj vlefshmëri dhe 2 faqe bosh.
 • Përjashtimi i Fëmijëve: Prindërve nuk u kërkohet të përfshijnë fëmijët e tyre në aplikacionin eVisa për Indi.
 • Pranueshmëria për Mbajtësit e Dokumenteve Ndërkombëtare të Udhëtimit: Mbajtësit e Dokumenteve Ndërkombëtare të Udhëtimit ose Pasaportave Diplomatike nuk kanë të drejtë për vizë e-Turist për Indinë.

Përdorimet e vizave e-turistike për Indinë

Viza e-Turist për Indinë shërben si një sistem elektronik autorizimi për të huajt që vizitojnë vendin për turizëm. Me këtë vizë, udhëtarët mund të eksplorojnë pika referimi, të përjetojnë kulturën, të vizitojnë miqtë dhe familjen ose të marrin pjesë në aktivitete si pushimet e jogës. India, e pasur me diversitet kulturor, ofron atraksione të tilla si Shpella Taj Mahal, Varanasi, Rishikesh, Ellora dhe Ajanta, dhe është vendlindja e xhainizmit, budizmit, hinduizmit dhe sikizmit.

Kufizimet me vizën e-turistike për Indinë

Të huajt me vizë e-Turistike u ndalohet të angazhohen në ndonjë Puna Tablighi, duke rrezikuar gjoba dhe ndalime të hyrjes në të ardhmen. Ndërsa vizitat në vendet fetare lejohen, aktivitete të tilla si ligjërata rreth Ideologjia e Xhematit Tablighi, qarkullimi i broshurave dhe mbajtja e fjalimeve janë rreptësisht të ndaluara.

LEXO MË SHUMË:
Eksploroni trajtimet e vjetra Ayurveda, të rrënjosura thellë në historinë e nënkontinentit Indian, të njohur për trajtimin e sëmundjeve dhe promovimin e mirëqenies së përgjithshme. Mësoni më shumë në Trajtimet tradicionale Ayurvedic në Indi.

Sa kohë mund të qëndroj me vizën e-Turist për Indi?

Ju mund të qëndroni në Indi nëse lloji juaj eVisa lejon:

 • eVisa turistike 1 mujore - për një maksimum prej 30 ditësh për qëndrim.
 • eVisa turistike 1-vjeçare - për një maksimum prej 90 ditësh për qëndrim.

Nëse jeni shtetas i Kanadasë, Japonisë, Britanisë së Madhe dhe SHBA-së, mund të qëndroni deri në 180 ditë për qëndrim me vizën tuaj 1-vjeçare.

Sa kohë duhet për të marrë vizën time e-Turist për Indi?

Nëse dëshironi të merrni vizën tuaj turistike për të vizituar Indinë në mënyrën më të shpejtë të mundshme, duhet të zgjidhni sistemin eVisa. Edhe pse këshillohet të aplikoni të paktën 4 ditë pune përpara ditës së vizitës suaj, ju mund ta merrni tuajën viza e miratuar në 24 orë

Nëse aplikanti ofron të gjithë informacionin dhe dokumentet e kërkuara së bashku me formularin e aplikimit, ai mund të përfundojë të gjithë procesin brenda një harku prej disa minutash. Sapo të keni përfunduar procesin e aplikimit tuaj për eVisa, do ta bëni merrni eVisa me email. I gjithë procesi do të kryhet tërësisht online dhe në asnjë moment të procesit nuk do t'ju kërkohet të vizitoni konsullatën ose ambasadën indiane - viza e-Turist për Indinë është mënyra më e shpejtë dhe më e lehtë për të fituar akses në Indi për qëllime turistike.  


Qytetarë të shumë vendeve përfshirë SHBA, Francë, Danimarkë, Gjermani, Spanjë, Itali kanë të drejtë për India e-Visa(Indian Visa Online). Ju mund të aplikoni për Aplikimi Online e-Visa Indian të drejtë këtu.

Nëse keni ndonjë dyshim ose keni nevojë për ndihmë për udhëtimin tuaj në Indi ose Indi e-Visa, kontaktoni Tavolinë Ndihme Vizash Indiane për mbështetje dhe udhëzim.